Ciderprovning på Kiviks Musteri

På Kivks Musteri har vi jäst cider ända sedan 1960-talet. På våra ciderprovningar tar vi med dig på en spännande smakresa in i ciderns värld. Aktuella datum och möjlighet till bokning finns i vårt kalendarium.
Välkommen till en smakfull upplevelse!

 

Från Cider till Calvados

På våra ciderprovningar tar vi med dig på en spännande smakresa in i ciderns värld.
Vid en provning välkomnas du av en guide på vår vackra innergård. Sen bär det av ner till vårt vinhus där besökarna får en unik möjlighet att smaka på grundvinet direkt ur vintankarna. Där berättas det om ciderns historia, hur vi jäst cider sedan 60-talet och om hur vi framställer cider på traditionellt vis genom att jäsa äppelmust till vin, likt de stora ciderländerna England och Frankrike, fast på vårt eget sätt och med våra skånska äpplen.

Sedan går vi tillbaka till innergården och vidare ner i den gemytliga Ciderkällaren, med vintunnor och kandelabrar, där vi under ledning av en guide provar oss igenom de olika sorterna av cider som produceras på Musteriet. Totalt kommer man att få prova på sju olika cidersorter.

Dryckerna avnjuter vi med restaurang Kärnhusets specialkomponerade tallrik med smårätter av skånska smaker. Vi avrundar provningen med att smaka Kiviks Musteris egen Calvados tillsammans med härlig chokladtryffel och kaffe.

Tid: ca 2 timmar. I priset ingår skånska smårätter.

Välkommen till en smakfull upplevelse!

Tid: ca 2 timmar
Pris: 575 kr/person 

Boka här  eller kontakta oss på 0414-719 30,  bokning@kiviksmusteri.se

För sällskap:
Vi har plats till 26 personer i Ciderkällaren. För större sällskap arrangerar vi provningar i någon utav våra andra lokaler. Man kan även välja att ha en mingelprovning. 
Tid: ca 2 timmar
Gruppstorlek: 10-50 personer
Pris : Från 5.750 kr och uppåt beroende på antal deltagare
Ring oss - 0414 719 30, eller maila oss på bokning@kiviksmusteri.se

Cider med utvalda delikatesser

(endast bokningsbar för grupper)

Här provar vi starkcider med utvalda delikatesser i form av ost, hembakt bröd och viltkorv. Lägg till en mindre summa och prova Kivik Musteris 4-åriga Calvados, båda med den karaktäristiska äppeldoften, men med olika smaker.

Tid: ca 1,5 timmar  Gruppstorlek: 10-50 personer
Pris:  från 3950 kr beroende på antalet deltagare
Ring oss - 0414 719 30, eller maila oss på bokning@kiviksmusteri.se

Har du andra önskemål om provningar hjälper vi dig gärna 
och skräddarsyr en lösning för ditt sällskap.