Prova must & cider

Konsten att kombinera cider och must till mat är njutbar kunskap! 

 

Ciderprovning på Kiviks Musteri

På Kivks Musteri har vi jäst cider ända sedan 1930-talet. På våra ciderprovningar tar vi med dig på en spännande smakresa in i ciderns värld. Aktuella datum och möjlighet till bokning finns i vårt kalendarium. 
Välkommen till en smakfull upplevelse!

 

Från Cider till Calvados / Sommar

På våra sommarciderprovningar tar vi med dig på en spännande smakresa in i ciderns värld.
Du välkomnas av en guide på vår vackra innergård. Sen bär det av ner till vårt vinhus där besökarna får en unik möjlighet att smaka på grundvinet direkt ur vintankarna. Där berättas det om ciderns historia, hur vi jäst cider sedan 30-talet och om hur vi framställer starkcider med den äkta och riktiga metod, som också används i de stora ciderländerna England och Frankrike.
Sedan går vi tillbaka till vår mysiga innergård, där vi i den ljumma försommarkvällen under ledning av en guide, provar oss igenom de fem olika sorterna av cider som produceras på Musteriet.
Dryckerna avnjuter vi med restaurang Kärnhusets specialkomponerade smårätter av lokala råvaror med skånska smaker. Vi avrundar provningen med att smaka Kiviks Musteris egen Calvados tillsammans med härlig chokladtryffel och kaffe.

Tid: ca 2 timmar. ( kl 19-21).
Pris: 549 kr/person inkl skånska smårätter. 
Klädsel lämplig för att sitta utomhus rekommenderas. Vid dåligt väder håller vi provningen på vårt mysiga Stinas Café. 
BOKA HÄR - eller kontakta oss på 0414-719 30,  bokning@kiviksmusteri.se

Från Cider till Calvados

Vid en provning välkomnas man av en guide på vår vackra innergård, där det serveras Varm o Kall Äppelbrygd (Äppelvin med kanel- och vaniljsmak). Härefter får man klä på sig plastrockar och plastmössor och turen går vidare ner till vårt vinhus för guidning och provsmakning av äppel- och pärongrundvin direkt ifrån våra vintankar.  Sedan går vi tillbaka till vår innergård och ner i vår mysiga Ciderkällaren, där vi under ledning av en sakkunnig guide provar oss igenom vårt cidersortiment.  Dryckerna avnjuter vi med skånska smårätter i Ciderkällaren och avrundar provningen att smaka på två sorters Calvados, 4-årig och 12-årig, tillsammans med härlig mörk choklad.
 
Tid: ca 2 timmar
Pris: 549 kr/person 

Boka här  eller kontakta oss på 0414-719 30,  bokning@kiviksmusteri.se

För sällskap:
Vi har plats till 26 personer i Ciderkällaren. För större sällskap arrangerar vi provningar i någon utav våra andra lokaler. Man kan även välja att ha en mingelprovning. 
Tid: ca 2 timmar
Gruppstorlek: 10-50 personer
Pris : Från 5490 kr och uppåt beroende på antal deltagare
Ring oss - 0414 719 30, eller maila oss på bokning@kiviksmusteri.se

Cider med utvalda delikatesser

(endast bokningsbar för grupper)

Här provar vi starkcider med utvalda delikatesser i form av ost, hembakt bröd och viltkorv. Lägg till en mindre summa och prova Kiviks 4-åriga eller 12-åriga Calvados, båda med den karaktäristiska äppeldoften, men med olika smaker.

Tid: ca 1,5 timmar  Gruppstorlek: 10-50 personer
Pris:  från 3950 kr beroende på antalet deltagare
Ring oss - 0414 719 30, eller maila oss på bokning@kiviksmusteri.se

Har du andra önskemål om provningar hjälper vi dig gärna 
och skräddarsyr en lösning för ditt sällskap.