Prova must & cider

Konsten att kombinera cider och must till mat är njutbar kunskap! 

 

Ciderprovning på Kiviks Musteri

Här har vi jäst cider sedan 1930-talet. På våra ciderprovningar tar vi med dig på en spännande smakresa
in i ciderns värld. Vid en provning välkomnas man av en guide på vår vackra innergård, där det
serveras Varm o Kall Äppelbrygd (Äppelvin med kanel- och vaniljsmak). Härefter får man klä på sig
plastrockar och plastmössor och så bär det av ner till vårt vinhus och provning av äppel- och pärongrundvin direkt ifrån våra vintankar. Sedan går vi tillbaka till vår innergård och vidare ner i Ciderkällaren, där vi under ledning av en sakkunnig guide provar oss igenom vårt cidersortiment.  

Vi har plats till 26 personer i Ciderkällaren. För större sällskap arrangerar vi provningar i någon
utav våra andra lokaler. Man kan även välja att ha en mingelprovning. Kiviks Musteri erbjuder
2 olika typer utav provningar. Aktuella datum och möjlighet till bokning finns i vårt kalendarium. 

Välkommen till en smakfull upplevelse.

Från Cider till Calvados

Provningen börjar med en guidad visning i Vinhuset, där besökarna får smaka på grundvinet direkt ur tankarna. Dryckerna avnjuter vi med skånska smårätter i Ciderkällaren och avrundar provningen att smaka på två sorters Calvados, 4-årig och 12-årig, tillsammans med härlig mörk choklad.
Tid: ca 2 timmar
Pris: 549 kr/person 

För datum och bokning  eller kontakta oss på 0414-719 30,  bokning@kiviksmusteri.se

För sällskap:
Tid: ca 2 timmar
Gruppstorlek: 10-50 personer
Pris : Från 5490 kr och uppåt beroende på antal deltagare
Ring oss - 0414 719 30, eller maila oss på bokning@kiviksmusteri.se

 

Skånsk must- och ciderprovning

På Kiviks Musteri har vi tillverkat must och cider genom flera generationer och lärt oss detta njutbara hantverk från grunden. Kom till oss, upplev vackra Kiviks Musteri och lär dig mer om musten och cidern vi gör här. Du får se hur det går till när vi pressar våra äpplen och du får också prova att göra egen must av två sorters äpplen. Hur smakar den och vad är det för skillnad på klar och grumlig must? Vi berättar om att odla för smak och hur väder, vind, skördetid, jäsning och val av äppelsorter påverkar smaken på den färdiga musten. I vår Ciderkällare provar vi sedan våra filtrerade muster på glasflaska - Mustmästarens utvalda – och jämför de sortrena musterna på utvalda äpplen med de äppelmust gjord på en blandning av äppelsorter. Vi provar även en cider och får lära oss lite mer om ciderhantverket. Till provningen bjuder vi på en tallrik med små delikatesser som passar till must och cider.
Tid: 2 timmar
Pris: 395 kr/pers
För samtliga datum och bokning 
Eller kontakta oss på 0414-719 30,  bokning@kiviksmusteri.se

 

Cider med utvalda delikatesser

(endast bokningsbar för grupper)

Här provar vi starkcider med utvalda delikatesser i form av ost, hembakt bröd och viltkorv. Lägg till en mindre summa och prova Kiviks 4-åriga eller 12-åriga Calvados, båda med den karaktäristiska äppeldoften, men med olika smaker.

Tid: ca 1,5 timmar  Gruppstorlek: 10-50 personer
Pris:  från 3950 kr beroende på antalet deltagare
Ring oss - 0414 719 30, eller maila oss på bokning@kiviksmusteri.se

Har du andra önskemål om provningar hjälper vi dig gärna 
och skräddarsyr en lösning för ditt sällskap. 

 

Kalendarium & Boka Se alla