Välkommen

Upplev Österlen

Besök oss i Kivik

På Österlen finns det mycket att göra och uppleva. Att besöka äppelparadiset Kivik är ett av alla måsten. Här i Kivik har vi funnits sedan 1888, och finns än idag. Välkommen att besöka oss för att njuta, uppleva och lära dig allt om äpplen, must och cider.

Öppet alla dagar 10-17

Österlen Lyser

Kom och upplev den mysiga stämningen på musteriet under Österlen Lyser! Häng i utebaren på den upplysta innergården, prova äppelmust och cider, och värm dig med vår populära äppel- och kycklingsoppa (vid regn flyttar vi in i vår mysiga restaurang). Handla i Musteributiken och besök Äpplets Hus som har kvällsöppet.

Tips! Åk med den upplysta traktorvagnen som kör mellan hamnplan i Kivik och musteriet hela kvällen (perfekt att kombinera med invigningen på hamnplan kl 18).

Datum: Fredagen 5/10
Tid: kl 18-21
Plats: Kiviks Musteri

Skånsk Ciderprovning

Njut av våra skånska cidrar tillsammans med en tallrik smårätter på lokala råvaror. Vår guide tar dig med i ciderns värld och tillsammans besöker ni även vårt vinhus där vi jäser cidern. Önskas alkoholfritt serverar vi äppelmust på olika svenska äppelsorter.

Datum: 23/10, 6/11, 19/11, 27/11, 10/12, 18/12
Tid: kl 19-21
Var: Kiviks Musteri
Pris: 675 kr/person
Boka:  HÄR. Om du har ett LiveIt värdebevis kontaktar du oss när du valt ett datum du vill gå, på bokning@kiviksmusteri.se eller 0414-719 30.

Skånsk Ciderprovning

Ta med dina vänner och/eller arbetskamrater på en smakrik upplevelse, på den dag och tid ni önskar.
Ni kan välja mellan två olika upplägg:

Skånsk ciderprovning
Njut av våra skånska cidrar tillsammans med en tallrik smårätter på lokala råvaror. Vår guide tar dig med i ciderns värld och tillsammans besöker ni även vårt vinhus där vi jäser cidern. Önskas alkoholfritt serverar vi äppelmust på olika svenska äppelsorter.

Tid: 2 timmar
Pris: 6750 kr (10 personer), därefter 675kr/tillkommande person. Max 26 deltagare.
Boka: kontakta bokning@kiviksmusteri.se eller 0414-719 30.

Skånsk ciderprovning med goda tilltugg
Tillsammans med en guide provsmakar ni våra skånska cidrar tillsammans med hembakat bröd, god ost och korv från lokala mathantverkare. Önskas alkoholfritt serverar vi äppelmust på olika svenska äppelsorter.

Tid: 1 timme
Pris: 3950 kr (10 personer), därefter 395 kr/tillkommande person. Max 26 deltagare. 
Boka:
kontakta bokning@kiviksmusteri.se eller 0414-719 30.

 

Äppelträdgårdar

Njut, upplev och lär

Strosa runt och njut i våra olika äppelträdgårdar. Här kan du se och uppleva 70 olika äppelsorter, vackra spaljéträd, 100-åriga träd, modern odling och mycket mer. Fri entré.
Öppet april-november

Läs mer

Musteributiken

Välkommen till vår musteributik

Botanisera bland våra olika muster, cidrar och andra drycker direkt från vårt musteri. Låt dig inspireras, provsmaka och köp med dig hem en smak av Österlen.

Tel: 0414-719 35
Mail: butik@kiviksmusteri.se

 

Restaurang

Vår restaurang erbjuder vällagade luncher gjorda på lokala råvaror. Gott om platser såväl inne som ute på den mysiga innergården.
Lunchmenyn serveras mellan kl 11.30-16.30 och vi erbjuder även take away.
Boka gärna bord på 0414-71945 eller karnhuset@kiviksmusteri.se (bordsbokningar gäller endast för platser inomhus)

Picknickkasse – köp en färdigpackad picknickkasse och ta med till valfri plats

Se meny

Café

Fika i skön miljö

Njut av en god fika på Stinas Café. Här finns hembakta äppelkakor, småkakor, bullar, wraps,  matiga mackor och sallader.

Caféet har en lummig trädgård med trevliga sittplatser och roliga ytor för de yngre besökarna med spring i benen.

Stängt för säsongen.

Tel. 0414-71950

 

Äpplets Hus

I Äpplets Hus kan du lära dig allt om äpplen, must och hur allt en gång startade här i Kivik år 1888. Här finns något för hela familjen och tillsammans kan man upptäcka och lära sig på ett roligt sätt. Fri entré
Tel. 0414-71940

Läs mer

Plantskola

I vår plantskola kan du köpa olika sorters äppelträd och andra växter. Få råd och tips från vår trädgårdsmästare hur du planterar och bäst sköter om dina fruktträd.

 
@kiviksmusteri

Följ oss på Instagram

Ett tryggt besök

Vi släpper in i omgångar till Musteributiken och Äpplets Hus. Medan du väntar kan du lära dig mer om äpplen, must och cider på våra köskyltar. Tack vare begränsat besöksantal i butiken har du gott om plats att botanisera bland våra hyllor. Vill du inte gå in i butiken kan du ringa in din beställning på 0414-719 35 så kommer vi ut med varorna.

Restaurangen och caféet har gott om utrymme mellan borden och du kan även sitta utomhus på våra uteserveringar.

I våra äppelträdgårdar kan du strosa runt och njuta på stora härliga ytor.

Köp med dig en picknickkasse från Restaurangen och ta med dig den ut i trädgårdarna. Filtar finns att låna. Man kan även njuta av en matsäck bakom Naturskolan i det sköna gräset som sluttar ner mot havet.

Handsprit finns i alla våra lokaler och vår personal ser till att avstånden hålls.