Välkommen

Upplev Österlen

Besök oss i Kivik

På Österlen finns det mycket att göra och uppleva. Att besöka äppelparadiset Kivik är ett av alla måsten. Här i Kivik har vi funnits sedan 1888, och finns än idag. Välkommen att besöka oss för att njuta, uppleva och lära dig allt om äpplen, must och cider.

Öppet mån-fre kl. 10-16, lör-sön kl. 10-15

Just nu pågår vägbyggnation av vägen in till musteriet, både vid Esperödsallén och sista biten in till vårt besöksmål. Vi har länge kämpat med att få till en högre trafiksäkerhet och vi är glada över att arbetet med en säkrare väg nu påbörjats.

 

 

Kommande evenemang

Trädgårdsföreläsningar

Lär dig mer om det goda i trädgården

Fyll på med kunskap! Vid tre tillfällen gästas vi av experter som delar sina bästa tips och trix från sina respektive expertområden.
Pris: 150 kr/tillfälle eller 400 kr för alla tre. Vid varje bokningstillfälle får du en kupong på 50 kr i vår plantskola.
Plats: Kiviks Musteri
Boka alla tre tillfällen här

Beskärningskurs hemma

I januari till mars månad kan du låna hem vår äppelträdsexpert för en kurs i beskärning. Du får lära dig hur du bäst tar hand om och beskär äppelträden i din egen trädgård.

Tid: 2 timmar, vardagar kl 8-15
Pris: 2200 kr (vid sträcka på över 5 mil tillkommer körersättning)
Plats: hemma hos dig, i Skåne
Boka: kontakta bokning@kiviksmusteri.se eller ring 0414-719 30

 

Alltid hos oss

Äppelträdgårdar

Strosa runt och njut i våra olika äppelträdgårdar. Här kan du se och uppleva 70 olika äppelsorter, vackra spaljéträd, 100-åriga träd, modern odling och mycket mer. Fri entré.

Just nu vilar våra äppelträdgårdar upp sig inför nästa säsong, välkommen igen till våren!

Läs mer
 

Restaurang

Restaurang Kärnhuset erbjuder vällagade luncher gjorda på lokala råvaror. Gott om platser såväl inne som ute på den mysiga innergården.

Lunchmenyn serveras vardagar mellan kl 11.30-15.30 och vi erbjuder även take away. På på lördagar och söndagar serverar vi vår helgmeny kl 11.30-14.30.
Boka gärna bord 0414-719 45 eller karnhuset@kiviksmusteri.se

Vandringsfika, packad och klar att stoppa i ryggsäcken, läs mer här

Se lunch och helgmeny

Ciderprovning

På Kiviks Musteri har vi jäst cider sedan 60-talet och vill gärna dela med oss av vår kunskap. På våra ciderprovningar får du lära dig mer om hantverket, prova olika sorter och få veta varför svenska äpplen är perfekta för cider.
En guide tar dig med in i ciderns värld och i vår ciderkällare får du njuta av våra olika skånska cidrar tillsammans med en tallrik smårätter på lokala råvaror.

Läs mer
 

Café

Fika i skön miljö

Njut av en god fika på Stinas Café. Här finns hembakta äppelkakor, småkakor, bullar, wraps,  matiga mackor och sallader.
Caféet har en lummig trädgård med trevliga sittplatser och roliga ytor för de yngre besökarna med spring i benen.

Just nu håller Stinas Café stängt.

Tel: 0414-71950

 

Musteributiken

Välkommen till vår butik

Botanisera bland våra olika muster, cidrar och andra drycker direkt från vårt musteri. Låt dig inspireras, provsmaka och köp med dig hem en smak av Österlen.

Tel: 0414-719 35
Mejl: butik@kiviksmusteri.se

 

Äpplets Hus

I Äpplets Hus kan du lära dig allt om äpplen, must och hur allt en gång startade här i Kivik år 1888. Här finns något för hela familjen och tillsammans kan man upptäcka och lära sig på ett roligt sätt. Fri entré.

Tel: 0414-71940

Läs mer
 

Köp ditt äppelträd hos oss

Hos oss kan du köpa olika sorters äppelträd och andra växter. Få råd och tips från vår trädgårdsmästare hur du planterar och bäst sköter om dina olika växter.

Tel: 0414-401 781

 
@kiviksmusteri

Följ oss på Instagram