Välkommen

Upplev Österlen

Besök oss i Kivik

På Österlen finns det mycket att göra och uppleva. Att besöka äppelparadiset Kivik är ett av alla måsten. Här i Kivik har vi funnits sedan 1888, och finns än idag. Välkommen att besöka oss för att njuta, uppleva och lära dig allt om äpplen, must och cider.

 

Öppet varje dag kl 10-18

Kärnhuset

I vår bistro Kärnhuset kan du prova de flesta av våra drycker, som must, cider (med och utan alkohol) och andra drycker. Här finns också mat för dig som är hungrig eller bara sugen på något litet gott. Här hittar du små och stora matiga mackor (varma och kalla), goda sallader, soppa, och några andra varma rätter. Här finns också söta bakverk, nymalt kaffe och annat gott.

Vi har gott om platser såväl inne som ute på den mysiga innergården. Du kan också välja att ta med dig det goda ut på vandring, till våra besöksträdgårdar eller till stranden.

Väluppfostrade och kopplade hundar är varmt välkomna till oss både ute och inne.

Restaurangen är kontantfri. Varm mat serveras till kl 16.

Se veckans meny

Musteributiken

Välkommen till vår butik

Botanisera bland våra olika muster, cidrar och andra drycker direkt från vårt musteri. Låt dig inspireras, provsmaka och köp med dig hem en smak av Österlen.

Tel: 0414-719 35
Mejl: butik@kiviksmusteri.se

Musteributiken är kontantfri. 

Ciderprovning

På Kiviks Musteri har vi jäst cider sedan 60-talet och vill gärna dela med oss av vår kunskap. På våra ciderprovningar får du lära dig mer om hantverket, prova olika sorter och få veta varför svenska äpplen är perfekta för cider.
En guide tar dig med in i ciderns värld och i vår ciderkällare får du njuta av våra olika skånska cidrar tillsammans med en tallrik smårätter på lokala råvaror.

Läs mer
 

Äpplets Hus

I Äpplets Hus kan du lära dig allt om äpplen, must och hur allt en gång startade här i Kivik år 1888. Välkommen in!

Tel: 0414-719 40

Fri entré. 

Läs mer

Stinas Café

Fika i skön miljö

Under sommartid kan du njuta av en god fika på Stinas Café. Här finns våra egna bakverk i form av äppelkakor, bullar och kakor.

Vi har några sittplatser inomhus, men caféet har också en lummig trädgård med trevliga sittplatser och roliga ytor för yngre gäster med spring i benen.

Tel: 0414-719 50

Öppet varje dag kl 11-16. 

 

Besöksträdgårdar

Strosa runt och njut i våra olika äppelträdgårdar. Här kan du se och uppleva 70 olika äppelsorter, vackra spaljéträd, 100-åriga träd, modern odling och mycket mer. Fri entré.

Läs mer

Våra Evenemang

Hos oss kan man uppleva, lära och njuta – här finns något för alla sinnen. Vi arrangerar provningar, föreläsningar, kurser och naturligtvis kan du alltid njuta av god mat och dryck.

Se alla våra aktuella evenemang

Nyttodjurparken

Hos oss i Kivik kan du även besöka vår Nyttodjurpark, ett gränsöverskridande EU-projekt och samarbete mellan Kiviks Musteri, forskare på Lunds universitet, Sveriges Lantbruksuniversitet och Fritidsodlarnas Riksorganisation. Parken uppbyggd för att visa hur vi alla på olika sätt kan bidra till och stötta biologisk mångfald, genom att gynna miljön för nyttiga insekter, både i odlad mark men även i våra hemmaträdgårdar.

Läs mer om Nyttodjurparken
 
@kiviksmusteri

Följ oss på Instagram