Välkommen

Upplev, njut och lär

Besök Kiviks Musteri

Vi finns i Kivik på vackra Österlen och på Solnäs Gård i Fjelie, ett stenkast ifrån Lund. Hos oss kan du uppleva och lära dig mer om äpplen, must, cider. Eller bara njuta, strosa runt i våra äppelträdgårdar och äta och dricka gott.

Besök oss i Kivik

på Österlen

På Österlen finns det mycket att göra och uppleva. Att besöka äppelparadiset Kivik är ett av alla måsten. I Kivik har vi funnits sedan 1888, och finns än idag.

Här kan du strosa runt och njut i våra olika äppelträdgårdar, äta en god lunch i Restaurang Kärnhuset eller njuta av en fika på Stinas Café.

Besök oss i Kivik

Besök oss på Solnäs Gård

i Fjelie

Ett stenkast utanför Lund finns vi, som en oas bland äppelträden. Solnäs Gård är en vacker trelängad gård i Fjelie, med anor från 1800-talet och är omgiven av fruktodlingar. På gården finns café och gårdsbutik med här- och närproducerat.

Besök oss på Solnäs Gård

Våra Evenemang

Gå på en guidad tur där du får lära dig mer om äpplen, odling och mer om vår historia. Följ med på en smakresa in i ciderns värld eller lär dig dig mer om äppelträd och beskärning på våra beskärningskurser.

Vi arrangerar även föreläsningar och andra spännande evenemang på Kiviks Musteri, i Kivik och på Solnäs Gård.

Läs mer

Våra butiker

En smak av Österlen

Välkommen till någon av våra inspirerande butiker, Musteributiken i Kivik eller butiken på Solnäs Gård. Här kan du botanisera bland olika muster, cidrar och andra drycker. Få tips vad som passar till vad, låt dig inspireras, provsmaka och köp med dig hem en smak av Österlen.