Evenemang och kurser

Hos oss kan man uppleva, lära och njuta – här finns något för alla sinnen. Vi arrangerar provningar, föreläsningar, kurser och naturligtvis kan du alltid njuta av god mat och dryck. Nedan hittar du alla våra bokningsbara och aktuella evenemang på Kiviks Musteri, i Kivik och på Solnäs Gård.

Aktuellt just nu

Äppelhelgen 2024

Välkommen att fira Äppelhelg på Kiviks Musteri! Njut och upplev äpplets smaker och mångfald. Vi hyllar äpplet och skördetiden med extra många äppliga aktiviteter hos oss på musteriet. I år håller vi till mitt bland äppelträden i våra äppelträdgårdar

Läs mer om Äppelhelgen

Ciderprovning

Njut av våra skånska cidrar tillsammans med en tallrik smårätter på lokala råvaror. Vår guide tar dig med i ciderns värld och tillsammans besöker ni även vårt vinhus där vi jäser cidern på traditionellt vis. Önskas alkoholsvagt/alkoholfritt serverar vi våra lågalkoholhaltiga cidersorter och äppelmust på olika svenska äppelsorter.

Datum: 21/9
Tid: 18-20
Pris: 700 kr/person
Plats: Kiviks Musteri
Boka: HÄR 
Har du ett presentkort hos Live it? Kontakta oss på bokning@kiviksmusteri.se

Trädgårdskurs - Designa din trädgård

Skapa ditt eget paradis!
En inspirerande kurs för dig med vårlängtan och trädgårdsdrömmar uppdelad i tre tillfällen! Är du intresserad av trädgårdsdesign och vill lära dig mer om hur du planerar en trädgård? Har du en trädgård som behöver lite mer kärlek, ny kunskap och vitaminer? Definiera dina behov och skapa ditt eget paradis under vägledning av Maria Appelros. Det blir tre kvällar med fix, trädgårdssnack, visioner och god fika från gårdscaféet!

Datum: 9/4, 16/4 & 23/4
Tid: kl 18-20.30
Plats: Solnäs Gård, Fjelie
Kursledare: Maria Appelros från Applerose trädgård – Design & Arkitektur
Pris: 2 800 kr inkl. fika
Boka & läs mer: HÄR

Välkommen att inspireras!

 

Alltid hos oss

Skånsk Ciderprovning

Njut av våra skånska cidrar tillsammans med en tallrik smårätter på lokala råvaror. Under kvällen tar vår guide dig med genom ciderns historia och berättar hur vi på Kiviks Musteri jäst cider sedan 60-talet. Går du på en längre ciderprovning i Kivik får du även besöka vårt vinhus där vi på traditionellt vis jäser vår äppelmust till äppelvin som sedan framställs till cider. Precis likt de stora ciderländerna England och Frankrike gör, fast på vårt eget sätt och med våra skånska äpplen. Vi har ciderprovningar både i Kivik och på Solnäs Gård.

 

 

Läs mer

Guidade turer

Boka en guidad tur i våra besöksträdgårdar, hos oss på Österlen!
Under en guidad tur  får gruppen får lära sig om äpplen, äppelodling, pollinering och lite om vår historia. Guidningen avslutas med provsmakning av Årets Skörd.

När: mellan den 18/5 och 25/6, mellan den 14/8 och 1/10
Pris: Priset för en grupp på max 25 personer är 2000kr, vid flera turer samma dag är priset 1800kr/tur.
Plats: Kiviks Musteri, Kivik
Boka: mejla bokning@kiviksmusteri.se

Beskärningskurser

Under vintern och våren är den bästa tiden att beskära dina äppelträd.

Lär dig allt du behöver veta för att ta hand om dina äppelträd. Vår äppelträdsexpert delar med sig av sina kunskaper, först med en teoretisk genomgång innan du själv får praktisera dina nya kunskaper med sekatör och handsåg i äppelodlingarna.

HÄR kan du köpa och boka din plats till beskärningskurserna hos oss i vår!

 

 

 

Läs mer