Evenemang och kurser

Hos oss kan man uppleva, lära och njuta – här finns något för alla sinnen. Vi arrangerar provningar, föreläsningar, kurser och naturligtvis kan du alltid njuta av god mat och dryck. Nedan hittar du alla våra bokningsbara och aktuella evenemang på Kiviks Musteri, i Kivik och på Solnäs Gård.

Aktuellt just nu

Ciderprovning

Njut av våra skånska cidrar tillsammans med en tallrik smårätter på lokala råvaror. Vår guide tar dig med i ciderns värld och tillsammans besöker ni även vårt vinhus där vi jäser cidern på traditionellt vis. Önskas alkoholsvagt/alkoholfritt serverar vi våra lågalkoholhaltiga cidersorter och äppelmust på olika svenska äppelsorter.

Datum: 8/12, 24/2 & 23/3
Tid: 2h
Pris: 675kr/person
Plats: Kiviks Musteri
Boka: bokning@kiviksmusteri.se
Har du ett presentkort hos Live it? Kontakta oss på bokning@kiviksmusteri.se

Kransbindning i advent

Välkommen på en mysig och kreativ workshop. Kursen är för dig som vill skapa en egen naturkrans av närplockat material i säsong. Vi visar, inspirerar, ger tips och råd. Under kvällen njuter vi också av en god fika från caféet.

DATUM: 21/11, 23/11, 29/11, 30/11 & 5/12
TID: kl 18-20
PLATS: Caféet på Solnäs Gård
PRIS: 595 kr inkl material & fika
BOKA: på telefon 046-24 71 87

NYTT FÖR I ÅR: 22/9 & och 28/9 binder vi kransar på stomme av pinnar!

Julig brunch

Helgerna innan jul dukar vi upp med vår härliga julbrunch – ta med familjen och njut av allt det goda som hör julen till! Njut av klassiker som sill, ägg, lax, tuppköttbullar och prinskorvar som är ett måste på julbordet. Dessutom serverar vi bland annat grönkålspaj, charkuterier, scones med cream cheese, äggakaka, grönkålssallad, smulpaj, äppelpaj och andra av våra egna klassiker på gården.

DATUM: 2/12, 3/12, 10/12, 16/12 & 17/12
TID: kl 11-13 eller kl 14-16
PLATS: Solnäs Gård
PRIS: 300 kr per vuxen, 125 kr för barn upp till 10 år
BOKA: på telefon 046 – 24 70 89

Julig brunch

Den andra helgen i advent dukar vi upp med vår härliga julbrunch – ta med familjen och njut av allt det goda som hör julen till! Njut av klassiker som sill, ägg, lax, köttbullar och äppelkorv. Dessutom serverar vi bland annat hembakat bröd, smoothies med juliga smaker, overnight oats med äpplen och kanel och såklart julgodis!
DATUM: 8/12, 9/12 och 10/12
TID: kl 11.30-16.30
PLATS: Restaurangen på Kiviks Musteri
PRIS: 275 kr/vuxen och 150 kr/barn
BOKA: på telefon 0414 – 719 45 eller mejla karnhuset@kiviksmusteri.se

 

Alltid hos oss

Skånsk Ciderprovning

Njut av våra skånska cidrar tillsammans med en tallrik smårätter på lokala råvaror. Under kvällen tar vår guide dig med genom ciderns historia och berättar hur vi på Kiviks Musteri jäst cider sedan 60-talet. Går du på en längre ciderprovning i Kivik får du även besöka vårt vinhus där vi på traditionellt vis jäser vår äppelmust till äppelvin som sedan framställs till cider. Precis likt de stora ciderländerna England och Frankrike gör, fast på vårt eget sätt och med våra skånska äpplen. Vi har ciderprovningar både i Kivik och på Solnäs Gård.

 

 

Läs mer

Guidade turer

Boka en guidad tur i våra besöksträdgårdar, hos oss på Österlen!
Under en guidad tur  får gruppen får lära sig om äpplen, äppelodling, pollinering och lite om vår historia. Guidningen avslutas med provsmakning av Årets Skörd.

När: mellan den 18/5 och 25/6, mellan den 14/8 och 1/10
Pris: Priset för en grupp på max 25 personer är 2000kr, vid flera turer samma dag är priset 1750kr/tur.
Plats: Kiviks Musteri, Kivik
Boka: mejla bokning@kiviksmusteri.se

Beskärningskurser

Under vintern och våren är den bästa tiden att beskära dina äppelträd.

Lär dig allt du behöver veta för att ta hand om dina äppelträd. Vår äppelträdsexpert delar med sig av sina kunskaper, först med en teoretisk genomgång innan du själv får praktisera dina nya kunskaper med sekatör och handsåg i äppelodlingarna.

Just nu har vi inga beskräningskurser, välkommen i vinter igen!

 

 

 

Läs mer