En smakresa in i ciderns värld

Ciderprovning

På våra ciderprovningar får du lära dig mer om hantverket att ta fram cider, prova olika sorter och höra mer om varför skånska äpplen är perfekta cideräpplen.

 

Vinterns ciderprovningar

Njut av våra skånska cidrar tillsammans med en tallrik smårätter på lokala råvaror. Vår guide tar dig med i ciderns värld och tillsammans besöker ni även vårt vinhus där vi jäser cidern på traditionellt vis. Önskas alkoholsvagt/alkoholfritt serverar vi våra lågalkoholhaltiga cidersorter och äppelmust på olika svenska äppelsorter.

Datum: 23/3 & 10/5
Tid: 2h
Pris: 700 kr/person
Plats: Kiviks Musteri
Boka: HÄR
Har du ett presentkort hos Live it? Kontakta oss på bokning@kiviksmusteri.se

Vad är en ciderprovning

Under kvällen tar en guide dig med genom ciderns historia och berättar hur vi på Kiviks Musteri jäst cider sedan 60-talet. Du får besöka vårt vinhus där vi på traditionellt vis jäser vår äppelmust till äppelvin som sedan framställs till cider. Precis likt de stora ciderländerna England och Frankrike gör, fast på vårt eget sätt och med våra skånska äpplen. I vår ciderkällare provar vi oss sedan igenom våra olika cidersorter till en tallrik smårätter på lokala råvaror.
Önskas alkoholsvagt/alkoholfritt alternativ serverar vi våra lågalkoholhaltiga cidersorter eller äppelmust på olika svenska äppelsorter.

 

Skånsk Ciderprovning

Ta med dina vänner eller arbetskamrater på en smakrik upplevelse, på den dag och tid ni önskar.
Ni kan välja mellan två olika upplägg:

Skånsk ciderprovning med mat
Njut av våra skånska cidrar tillsammans med en tallrik smårätter på lokala råvaror. Vår guide tar dig med i ciderns värld och tillsammans besöker ni även vårt vinhus där vi jäser cidern. Önskas alkoholfritt serverar vi äppelmust på olika svenska äppelsorter.

Tid: 2 timmar
Pris: 7 000 kr (10 personer), därefter 700 kr/tillkommande person. Max 24 deltagare.
Boka: mejl bokning@kiviksmusteri.se eller tel. 0414-719 30.

Skånsk ciderprovning med goda tilltugg
Tillsammans med en guide provsmakar ni våra skånska cidrar tillsammans med hembakat bröd, god ost och korv från lokala mathantverkare. Önskas alkoholfritt serverar vi äppelmust på olika svenska äppelsorter.

Tid: 60 minuter
Pris: 4 000 kr (10 personer), därefter 400 kr/tillkommande person. Max 24 deltagare.
Boka: mejl bokning@kiviksmusteri.se eller tel. 0414-719 30.

Cider på skånska äpplen

Läs mer om vårt cidersortiment Våra Finaste som är om är gjorda på utvalda äppelsorter eller på äpplen från speciella odlingar. De tillverkas i små volymer och finns enbart att tillgå under begränsad tid.

Läs mer