Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna som vi får in.
Hittar du inte svar på din fråga? Mejla oss på konsumentkontakt@kiviksmusteri.se
Vill du reklamera en produkt klicka här!

Produktrelaterade frågor

Var kan jag köpa era produkter?

Du hittar stora delar av vårt sortiment hos butikskedjorna Ica, Coop, Willys, Hemköp och Citygross samt hos mat.se och mathem.se. Några av våra produkter görs småskaligt och säljs enbart i våra egna butiker (Musteributiken, Kivik och Solnäs Gård, Fjelie utanför Lund). Exempel på dessa är Våra Finaste muster och cidrar Vår starkcider finns hos Systembolaget liksom ett par alkoholfria cidrar och äppelmuster.

Är era produkter veganska?

Alla våra produkter är veganska till såväl innehåll som tillverkningsprocess med undantag från ekologiskt jästa produkter (cidrar, fruktviner), samt våra krämer.

Bäst före-datum är passerat, kan jag konsumera den ändå?

Våra produkter är ofta bra även efter passerat bäst-före-datum. Använd dina sinnen, lukta, titta och smaka. Märker du inget konstigt så är den ofta helt ok att konsumera. Det kan hända att den förändrats i färg eller tappat i smak, men det är i så fall inget som gör att den inte kan konsumeras.

Hur kan era produkter hålla utan kylförvaring?

En majoritet av våra produkter finns i pappförpackningar och har ovanligt lång hållbarhet tack vare smarta förpackningar och tillverkningsteknik. Genom att de pastöriseras och fylls i en sluten miljö i sterila förpackningar behövs inga konserveringsmedel.

Läs mer om våra produkter i Juice och fruktdryckshyllan här!

Frågor om våra besöksmål

Här hittar du svar på våra vanligaste frågor gällande våra besöksmål i Kivik och på Solnäs Gård.

Läs mer om besöksmålen här – Kivik & Solnäs Gård. Vill du veta mer om våra evenemang? Klicka här!

Får vår fyrbente vän följa med?

På vårt besöksmål i Kivik är din fyrbente vän välkommen både i våra utomhus och inomhusmiljöer. På Solnäs Gård är hundar är varmt välkomna i våra utomhusmiljöer, däremot får de fyrbenta vännerna vänta utanför vid besök i vår butik.

Har ni vegetariska och veganska alternativ på menyn?

Vi har vegetariska alternativ på våra menyer, vill du ha veganskmat tipsar vi om att prata med personalen. Har du matallergier eller är osäker på vad som är vegetariskt/veganskt? Fråga personalen i restaurangen och caféet så hjälper de till!

Returer och reklamationer

Jag vill reklamera en felaktig vara, hur gör jag?

Kontakta oss på konsumentkontakt@kiviksmusteri.se eller fyll i vårt reklamationsformulär på hemsidan så hjälper vi till med din reklamation. Du kan förvänta dig återbetalning av en felaktig vara inom 10 arbetsdagar.

Reklamationsformulär
Jag vill returnera en vara, hur gör jag?

I ditt paket finner du en retursedel och instruktioner för hur du returnerar en vara. Retursedeln klistras på paketet och lämnas hos ombud. Var vänlig att packa in produkterna som du returnerar noggrant så att inget skadas under frakten. Vi tar emot returer inom 14 dagar från att du mottagit ditt paket.

Retur- och reklamationspolicy