Svinaberga Äppelcider EKO

33 cl, 2,2%

En cider gjord på äpplen från ekologiska odlingen Svinaberga.

Mittemot musteriet, uppför den branta Jungfrustigen genom skogen ligger vår ekologiska odling Svinaberga. Placerad högt uppe på slänten, alldeles invid Stenshuvuds nationalpark med en hänförande utsikt. Här är mikroklimatet annorlunda från hur det är nere längs Hanöbukten. Vinden blåser hårdare och det är oftast några grader varmare på sommaren. Jorden är dessutom både lerigare och bördigare. En utmärkt plats för de ekologiska äppelsorterna Aroma, Blenheim Orange, Greensleve och Holsteiner Cox som utgör basen till denna cider.

Äppelsorterna ger tillsammans en cider med tydlig karaktär med dragning till vinvärlden, hög syra som dröjer sig kvar och en viss aning till bitterhet och strävhet. Passar utmärkt till mat, gärna till mustiga rätter som inte räds att bli utmanade.

Var finns våra cidrar?

Våra lågalkoholcidrar upp till 2,2% finns att köpa i vår webbshop samt i våra egna butiker i Kivik och på Solnäs Gård utanför Lund.

Ingredienser:

Kolsyrad ekologisk äppelmust och äppelvin (SULFIT) från i huvudsak Greensleeve-, Aroma-, Holsteriner Cox- och Blenheim Orange-äpplen.