Thai biffsallad med glasnudlar och krispiga grönsaker

Thai biffsallad med glasnudlar och krispiga grönsaker

Sallad:
600 gr flankstek
250 gr glasnudlar
1 gurka
1 morot
10 rädisor
1 näve sockerärtor
70 gr babyspenat
100 gr jordnötter
3 salladslökar
1 kruka koriander
1 kruka mynta
Smör och neutral olja att steka i

Dressing:
2 lime
3 msk fisksås
2 ,5 msk palmsocker eller farinsocker
1 vitlöksklyfta, skalad och riven
2 msk riven ingefära
1 röd chilifrukt, finhackad

Gör såhär:

  1. Riv skalet på lime med zestjärn och pressa saften. Riv vitlök och ingefära samt finhacka chilin. Blanda ihop med fisksås och socker. Smaka av med ev mer fisksås, limesaft eller socker. Ställ åt sidan.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj väl i iskallt vatten så nudlarna blir helt kalla. Droppa av väl och lägg i en stor salladskål.
  3. Skala gurkan och klyv på mitten. Skrapa ur kärnorna och dela en gång till på längden. Skär gurkan sen i tärningar. Skär morot och rättika i tändsticksstavar, strimla sockerärtor samt skiva salladslök. Grovhacka korianderstjälkar men spara bladen. Lägg alla grönsaker förutom korianderbladen i salladskålen med glasnudlarna. Häll på dressingen och vänd runt. Plocka myntabladen och lägg överst med korianderblad och jordnötter.
  4. Salta och peppra ryggbiffen. Stek i en het panna i smör och olja till den stekgrad du gillar, 54°C innertemperatur om du som jag gillar rosa kött. Låt vila i några minuter innan du skär i det. Skiva sedan upp och toppa glasnudelsalladen innan servering. Njut!