Krämig Kycklingsoppa

Ingredienser:

till 4-6 personer


1 gul lök

1 bit rotselleri

2 morötter

2 palsternackor

2 st syrliga äpplen

3/4 burk Kiviks Musteris Äpple/curry chutney

6 dl grädde

2 dl Kiviks Musteris äppelcider (valfri sort)

1 dl vitt vin

Kycklingfond eller hönsbuljong

Örter efter tycke och smak t.ex. timjan, oregano och basilika

Ca 0,5 kg strimlat lårkött från kyckling eller kalkon

1/4 purjolök, strimlad

Salt/peppar

Ev. curry efter tycke och smak

Gör så här:

1. Skala och strimla rotfrukterna och löken.

2. Fräs dem i lite olja och tillsätt grädde, cider, vin, kycklingfond och örter.

3. Låt koka samman, tillsätt Äpple/curry chutneyn och smaka av med salt/peppar och ev. lite curry.

4. Tillsätt sedan skalade äppleklyftor.

5. Tillsätt sist det förstekta kalkonköttet.

6. Koka upp och servera tillsammans med ett gott bröd.



Detta recept är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson.
Hoppas det ska smaka!