Klibbiga honungs-och chilirevben

Revben:

1,6 kg tunna revbensspjäll
3 dl vatten

Glaze:
3 vitlöksklyftor
1 dl honung
1 dl sweet chilisås
1/2 dl ljus soja, japansk typ
1/2 dl tomatpuré
2 msk japansk soja
3 msk riven ingefära
1 tsk tabasco  
1 msk rödvinsvinäger
1 krm kanel
salt och peppar

Goda tillbehör:
Ugnsrostad potatis
Coleslaw

 

 

  1.  Revben: Lägg revben i en långpanna.
  2. Sätt ugnen på 125 grader.
  3. Salta och peppra revbenen. Häll vatten i botten och täck långpannan med aluminiumfolie. Sätt in i långpannan i ugnen ca 3 timmar tills köttet börja släppa från benen.
  4. Glaze: Skala vitlöksklyftorna och riv ner i en bunke. Blanda med övriga av ingredienserna till glazen.
  5. När revbenen är klara höj upp ugnen till 225 grader. Lägg revbenen på en ny plåt med bakplåtspapper.
  6. Pensla på glazen på revbenen och sätt in dem i ugnen 10-15 minuter tills de bubblar och fått fin färg.
  7. Skär revbenen i mindre bitar. Servera gärna med en god coleslaw och ugnsrostad potatis.