Havtornscheesecake

Ingredienser:

1 tårta

200 g digestivekex
60 g smält smör
2,5 dl naturell yoghurt (3 %)
2,5 dl Philadelphiaost
2 ägg
2 dl socker
2 dl grädde
0,5 dl Kiviks Musteris havtornsdryck
1/2 burk Kiviks Musteris havtornssylt
6 gelatinblad

Till kakans blanka ovanskikt:
2 gelatinblad
0,5 dl Kiviks Musteris havtornsdryck
1/2 burk Kiviks Musteris havtornssylt

Gör så här:

1. Krossa digestivekexen och blanda med det smälta smöret.
2. Tryck ut degen i en form klädd med smörpapper. Formen ska ha löstagbara kanter.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Vispa grädden och blanda Philadephiaosten med yoghurten.
5. Smält det blötlagda gelatinet i havtornsdrycken.
6. Vispa samman äggsmeten, grädden, ost- och yoghurtblandningen med sylten och sist i med gelatin och havtornsdrycken.
7. Häll i formen och ställ i kylen för att stelna.
8. För att få det fina blanka skiktet ovanpå kakan så blötlägger man 2 gelatinblad och smälter dem därefter i 1 dl havtornsdryck.
9. Detta blandas sedan med en burk havtornssylt och bres ovanpå den stelnade kakan.
10. Ställ kakan i kylen.
11. Servera med färska frukter eller bär.

 

Detta recept är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson.
Hoppas det ska smaka!