Grekiska lammfärsbiffar med tsatsiki och citronrostad potatis

Biffar:

600 gr lammfärs
150 gr grovt smulad fetaost
2 rivna vitlöksklyftor
1 bunte färsk oregano eller 0,5 msk torkad
150 gr urkärnade kalamataoliver
Salt och peppar
Olivolja till stekning

Potatis:
900 gr mjölig potatis
3 vitlöksklyftor
1 msk oregano
1 citron, rivet skal och saft
1 dl olivolja
salt

Tzasiki:
3 dl grekisk yoghurt
0,5 gurka
1 tsk salt
1-2 rivna vitlöksklyftor
2 msk olivolja
peppar

Till servering:
Grönsallad
Tomater
Rödvinsvinäger
Olivolja
Salt och peppar 

Gör såhär:

  1. Potatis: Sätt ugnen på 185°C. Skrubba och klyfta potatisen. Tryck tlll vitlöksklyftorna med sidan av kniven. Lägg i en bunke och riv i citronzest och pressa citronen över. I med oregano, en nypa salt och peppar. Vänd runt och lägg sen i en ugnsform och rosta i 30-40 minuter tills potatisen fått fin färg.
  2. Tsatsiki: Riv gurkan och strö över salt. Låt vila i 15 minuter. Krama sen ur all vätska ur gurkan och blanda med yoghurt, 1-2 rivna vitlöksklyftor och olivolja. Smaka av med peppar. 
  3. Biffar: Grovhacka oliverna och blanda med lammfärs, vitlök, smulad feta, oregano samt salt och peppar. Forma till biffar och stek till gyllene i olivolja. Servera med citronpotatis, tzasiki och sallad.