Fläderblomsmarinerad kyckling med palsternackskompott

Ingredienser kycklingen:

4 kycklingfiléer

2 msk smör

2 dl Kiviks Musteri Fläderblomsdryck med citron

2 dl hönsbuljong

2 äpplen

2 dl färska sockerärtor

1 tsk salt

2 krm peppar

 

Ingredienser kompotten:

600 g potatis

2 normalstora palsternackor

salt/peppar

1 dl mjölk

1 dl grädde

3 msk smör

 

Gör så här:

Skala, dela, koka potatis och palsternacka i saltat vatten. 

Häll av vattnet och mosa rotfrukterna grovt.

Peppra och tillsätt varm mjölk/grädde/smör och ta i lite hackade örter om du önskar.

Blanda samman. Det skall vara lite ”knutigt” eftersom det är en kompott.

Stek kycklingfiléerna i smör, salta/peppra.

Tillsätt Fläderblomsdryck och buljong. Låt sjuda under lock i ca 15 min. Innertemperaturen på kycklingen ska vara 72°C.

Klyfta äpplet och låt det vara med en stund mot slutet av koktiden.

När det är dags att servera vänder du ner de strimlade sockerärtorna.