Fisk Taco

Fisk Taco

400 gr torsk
3 msk vetemjöl
2 ägg
2-3 dl panko strö
salt
Neutral olja till stekning

Guacamole:
2 avokados
1 liten tomat
1 vitlöksklyfta, riven
0,5 lime, pressad juice
salt

Syrlig kålssallad:
1 litet sommarkålshuvud
1 röd chili
1 liten hel färsk lök
1 lime, saft och rivet zest
1 vitlöksklyfta, riven
3 msk neutral olja
1 bunte koriander
Salt och peppar

Till servering:
Tärnad mango
Tortilliabröd

Gör såhär:

  1. Börja med kålsalladen. Strimla kålen, kärna ev ur chilin och skiva tunt. Skiva löken tunt, även den gröna blasten. Lägg alla grönsakerna i en bunke och tillsätt limesaft, zest, vitlök, olja och koriander.  Smaka av med salt och peppar.
  2. Kärna ur och skala avokadon. Mosa direkt på skärbrädan med en gaffel. Kärna ur tomaten och hacka. Blanda med avokado, vitlök och lime. Smaka av med salt.
  3. Skär torsken i kuber. Salta och vänd sedan i mjöl. Vispa upp äggen och vänd fiskbitar i äggsmeten och till sist i panko. Stek i olja till gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Servera genast den pankostekta fisken med kålsallad, mango och guacamole i tortillabröd.