Bulgogiburgare

Burgare:
700 gr högrevsfärs eller nötfärs
0,5 liten gul lök
0,5 dl ljus soja
2 msk farinsocker
3 vitlöksklyftor, rivna
1 msk sesamolja
salt och nymalen svartpeppar

Dressing:
2 salladslökar
1 dl majonnäs
1 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas med 0,5 msk sriracha + 0,5 msk honung)
1 vitlöksklyfta*

Tillbehör:
4 hamburgerbröd, gärna brioche
Salladsblad
Saltgurka i skivor
Gurkskivor
Rödlök i skivor
Tomat i skivor
Ev pommes eller lättsaltade chips

  1. Börja med dressingen Riv 1 vitlöksklyfta och skiva salladslök tunt. Blanda med majonnäs och gochujang. Ställ åt sidan.
  2. Riv lök och vitlök och blanda i en bunke med soja, farinsocker samt sesamolja. Vänd ner färsen och blanda försiktigt, men väl. Forma till 4 burgare.
  3. Värm hamburgerbröden några minuter i 200° ugn.
  4. Stek burgarna på båda sidor, gärna så de är rosa inuti om man gillar det, ca 2-3 min per sida.
  5. Servera burgarna i de värmda bröden med dressing, salladsblad, skivade grönsaker. Det är så klart gott med lite pommes eller chips till om man vill ha det!