Blåbärscheesecake

Ingredienser botten:

200 gr digestive

60 gr smör

 

Ingredienser fyllning:

1 burk Kiviks Musteris Blåbärssylt

4 dl créme fraiche

3,5 dl kesella el. philadelphiaost

0,5 dl socker (vill man ha det sötare kan man öka på mängden upp till 2 dl!)

1 tsk vaniljsocker

4 msk maizena

1 krm salt

4 ägg

 

Ingredienser topping:

2 dl Kiviks Musteris Blåbärssoppa

1 dl Naturens Bästa Blåbärsdryck

potatismjöl eller fruktpektin

Gör så här:

1. Kör kexen i mixer, smält smöret och rör samman. Pressa ut i botten på en rund form med löstagbar botten. Baka av i ugn 150 grader ca 10 min.

2. Blanda samman (fyllningen) créme fraiche och kesellan/philadelphiaosten i en bunke. Tillsätt blåbärssylten, socker, vaniljsocker, maizena, salt och ägg. Häll smeten i formen. Baka av i ugn i ca 55 min eller tills den känns färdig när du sticker en provsticka i den. Låt svalna och ställ i kyl över natten.

3. Värm toppingen i en kastrull och tillsätt pektinet/potatismjölet. Låt svalna lite, bred ut över den kalla kakan. Låt stelna och ta loss från formen. Servera med färska blåbär och färska hallon. Blåbärssoppan kan man använda som sås till, blanda ev. med lite florsocker.

 

Detta recept är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson.
Hoppas det ska smaka!