Nyheter

 

Årets Skörd Svensk Äppelmust

Årets Skörd Svensk Äppelmust – nyhet på gammeldags vis

Hur smakar äppelmust? Gott, tycker de allra flesta. Om man ställer den frågan, nästan oavsett till vem, så får man ofta ta del av olika minnesbilder. Mormor som bjuder på nypressad äppelmust i trädgården en söndagseftermiddag när indiansommaren låtit hammocken stå kvar en stund till. Eller för dem som vuxit upp på landet – bilden av när sista skörden tas om hand ute på fälten och mor i huset kommer med picknickkorg och ljummen, hemmagjord must från tidiga äppelsorter, tappade med tratt på pilsnerflaska eller i en ”drickaflaska”, en sådan flaska man fick med svagdrickan.

En sådan Äppelmust ville vi ta fram! En som smakar gott, är gjord på bra och rejäl råvara, inga tillsatser och som ger härliga nygamla bilder av jordnära och äkta för varje klunk man dricker. Som att dricka ett äpple.

SÅ tänkte vi när vi tog fram Årets Skörd Svensk Äppelmust Original i en fin, gammeldags 75 cl glasflaska. Gjord på handplockade svenska äpplen. Musten är ofiltrerad och ger därmed en lite tydligare smak – råsaften från frukten helt enkelt, ingenting annat! Vi använder inga konserveringsmedel – det räcker så bra med naturens egna nyttigheter!

Dessutom har vi varit djärva nog att ta fram två nya smaker till på Årets Skörd Svensk Äppelmust på glasflaska 75 cl, förutom Årets Skörd Svensk Äppelmust Original. Två smaker som vi också gärna förknippar med tradition och smakminnen: Årets Skörd Svensk Äppelmust med svarta vinbär och Årets Skörd Svensk Äppelmust med fläderblom.

När vi gjort Årets Skörd Svensk Äppelmust, så har vi följt det traditionella hantverk som funnits på Kiviks Musteri i mer än 100 år. Varje äpple är handplockat här i våra skånska äppelodlingar. Svenska svarta vinbär är ganska svåra att uppbringa i den mängd som krävs, men vi har letat. Och lyckats! När de svarta vinbären pressats, så filtreras skalresterna bort, men vi har valt att inte filtrera äppelmusten.

I Årets Skörd Svensk Äppelmust med Fläderblom, så har vi låtit fläderblommorna ligga och”dra” i stora kar, precis som man gör hemma när man gör fläderblomssaft.

Vår förhoppning är att du ska hitta Årets Skörd Svensk Äppelmust på glasflaska 75 cl hos din lokala handlare – så att ALLA kan njuta av riktig äppelmust, gjord som man gjorde förr.