Beskärningskurser

På Kiviks Musteri har vi odlat äpplen sedan 1888. då Henric Åkesson planterade
de äppelträd som skulle komma att bli Sveriges första yrkesmässiga fruktodling.
Vi delar gärna med oss av fyra generationers kunskap och varje vår erbjuder vi
kurser i hur man bäst sköter om sina fruktträd. 

Vi på Kiviks Musteri håller varje år olika kurser i beskärning av fruktträd och i konsten att ympa. Då delar våra experter med sig av sina kunskaper på ett roligt och inspirerande sätt om renovering och beskärning av fruktträd, ympning och skötsel. Efter en teoretisk genomgång får du själv praktisera dina nyförvärvade kunskaper med sekatör och handsåg i våra odlingar. Kurserna hålls i Kivik och på Solnäs Gård utanför Lund.

Beskärningskurs

Drömmer du om ett vackert äppleträd som bär rikligt med frukt år efter år? Då är detta något för dig! En dag med både teori och praktik. Vår expert delar med sig av sina kunskaper på ett roligt och inspirerande sätt. Efter den teoretiska genomgången, så får du själv praktisera dina nyförvärvade kunskaper med sekatör och handsåg i våra odlingar.
I kursavgiften ingår frukostbulle och kaffe.
Kontakt: bokning@kiviksmusteri.se eller på 0414-719 30

Lär dig beskära träd, renovera gamla träd och ympa

Du får även kunskap om växtsjukdomar och skadedjur på fruktträd. Vår odlingschef och vår trädgårdsmästare delar med sig av sina kunskaper – hur gör man egentligen ett familjeträd? Vad är en grundstam? ....och mycket, mycket mer. Ta gärna med foto på ett träd som du vill ha hjälp med. I kursavgiften ingår kursmaterial, frukostbulle och lättare lunch.
För mer info: bokning@kiviksmusteri.se eller på 0414-719 30


Hemma-hos-kurs för dig som bor i Skåne

Nu kan du få en alldeles egen kurs i hur man sköter sitt äppelträd - hemma i din egen trädgård. Då kommer en av våra experter hem till dig och delar med sig av sin kunskap och du får lära dig att beskära och föryngra ditt träd på ett praktiskt och lättförståeligt sätt. Du får en alldeles egen trädplan, unikt anpassad till just ditt äppelträd, som visar vad du behöver göra under äppelåret för att få ett riktigt friskt träd, som ger många härliga skördar.

Kursavgift : 1.895 kr
Då ingår 2 timmar praktisk utbildning, reskostnad och du får en egen, unik trädplan.
Vill du boka till ytterligare timmar vid samma utbildningstillfälle, kostar det 840 kr extra/timme. Om 5 av dina grannar eller vänner villvara med som nyfikna åskådare, så går det bra! Du bokar för hembesök i dec-mars, vardagar kl 8–15.
För mer info:  bokning@kiviksmusteri.se eller 0414–719 30