Upplev

Skördetid

Hösten är en fantastisk tid på Österlen. Det är skördetid och dags att skörda frukten av det senaste årets arbete. Den ena äppelsorten efter den andra mognar och plockas med varsam hand ner i äppelbingarna. Detta ska såklart firas!

Under många år har det firats på Österlen med äpplet i fokus och sedan 2021 firar vi tillsammans för att visa den mångfald som finns på Österlen. Medlemmar från nätverken bjuder tillsammans in till olika evenemang och erbjudanden med start den 17 september fram till och med 9 oktober.

På Musteriet firar vi med äppliga aktiviteter under hela perioden, men vi firar lite extra sista helgen i september.

Välkommen!

Öppet alla dagar 10-17

Äppelsafaris

Åk traktor och vagn ut i äppelodlingarna. Guiden berättar om äpplen och våra odlingar medan du njuter av vyerna. Plocka med dig äpplen och njut av en äpplig fika på äppelbulle och varm äppelbrygd/kaffe/te.

När: 10/9, 11/9, 17/9 och 18/9
Var: Kiviks Musteri
Tid: kl 13.00-15.30
Pris: 400 kr/person
Boka: HÄR

 

Skördetid på Kiviks Musteri

Detta händer hos oss 24-25 september!

Äpplen

Hitta nya och gamla favoriter när vi bjuder på smakprov av olika äppelsorter, passa på att köpa med dig frukt hem eller varför inte plocka dem själv? Ta med dina äpplen hit och få dem sortbestämda av pomologer och ta en titt på vår äppelparad i kulturodlingen. Välkommen att uppleva mångfalden av äpplen!

Utdelning av Guldäpplet

Varje år delar Kiviks Musteri via Äpplets Hus ut ett Guldäpple. Ett hedervärt pris som tilldelas någon som utfört förtjänstfulla gärningar inom äpplets tecken.

Mat & Dryck

Gå på mustprovning i vår kulturodling, stanna upp och häng i vår Cider- och Äppelvinbar. Ät en äpplig måltid i restaurang Kärnhuset och avsluta med äppelkaka och vaniljfluff i Stinas Café.

Upplev Musteriet

Gå på rundtur i vårt Musteri och handla med dig goda drycker direkt från musteriet, vi hjälper självklart till att få produkterna till bilen. Njut i våra äppelträdgårdar eller gå en guidad tur bland äppelträden.

 

Under hela perioden på Kiviks Musteri

Från och med 24/9 till och med 9/10