Konsumentkontakt

Här hittar du svar på några vanliga frågor.

Var kan jag köpa era produkter?

Du hittar stora delar av vårt sortiment hos kedjorna Ica, Coop, Willys, Hemköp och Citygross samt hos mat.se och mathem.se. Några produkter görs småskaligt och säljs enbart i våra egna butiker (Musteributiken, Kivik och Solnäs Gård, Fjelie utanför Lund). Vår starkcider finns hos Systembolaget liksom ett par alkoholfria cidrar och äppelmuster.

Är era produkter veganska?

Alla våra produkter är veganska till såväl innehåll som tillverkningsprocess med undantag från ekologiskt jästa produkter (cidrar, fruktviner), samt våra krämer.

Bäst före-datum är passerat, kan jag konsumera den ändå?

Våra produkter är ofta bra även efter passerat bäst-före-datum. Använd dina sinnen, lukta, titta och smaka. Märker du inget konstigt så är den ofta helt ok att konsumera. Det kan hända att den förändrats i färg eller tappat i smak, men det är i så fall inget som gör att den inte kan konsumeras.

Reklamation

Vi är noga med kvaliteten och vill endast erbjuda goda och trygga produkter till våra kunder. Därför uppskattar vi om du hör av dig till oss om du inte tycker produkten håller fullgod kvalitet.
Här nedanför i formuläret fyller du i din reklamation, så kontaktar vi dig så snart vi kan.

  • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
    Dag / månad / år
  • :
  • Max filstorlek: 128 MB.

Andra frågor?

Om du har frågor eller synpunkter är du välkommen att höra av dig till oss på mejl konsumentkontakt@kiviksmusteri.se eller telefon 0414-71900