Ingrid Marie trycktanksjäst Äppelcider

75 cl, 5,0%

En trycktanksjäst cider gjord på Ingrid Marie-äpplen.

Ingrid Marie är en av våra klassiska äppelsorter och en stor favorit hos svenskarna med sitt vackra, röda skal och sin runda, förföriska och fylliga smak.

Äpplena pressades till must, klarfiltrerades och lades på trycktank för att jäsa till cider. Jäsningen avbröts med kyla och svavel vid 5% alkohol för där ansåg vi att önskad smakbalans uppnåddes. Detta lämnade ett uns av äpplenas naturliga sötma kvar för att balansera de livliga syrorna. Cidern filtrerades och fylldes slutligen under tryck och på så sätt har dess naturliga och små fina pärlande bubblor bevarats.

Resultatet blev en cider med livlig syra och elegant fruktighet. Smak och doft har en förnimmelse av Ingrid Marie-äpplets aromer som samsas med vit persika, syrlig ananas och honungsmelon.

Passar till skaldjur och fisk.

Var finns vår cidrar?

Finns på Systembolaget

Våra lågalkoholcidrar upp till 2,2% finns att köpa i vår webbshop samt i våra egna butiker i Kivik och på Solnäs Gård utanför Lund. Våra alkoholhaltiga cidrar finns i sortiment hos Systembolaget, däremot finns några endast i Systembolagets beställningssortiment.

Ingredienser:

Fermenterad äppelmust (SULFIT) från Ingrid Marie-äpplen.

Näringsvärde
    Uppgift saknas