Calvados VSOP

40%, 50 cl

Vår Calvados Pays d'Auge VSOP har funnits hos oss och på Systembolaget sedan 2001. Drycken föddes ur tankarna att vi som äppelodlare och äppelförädlare även vill ha en destillerad äppeldryck i vårt sortiment. Så vi gjorde det som för tiden var mest logiskt. Vi kontakta ett antal Calvadosproducenter i Normandie och valde sedan ut vår utvalda partner och gjorde en egen unik blend, med en för Calvados osedvanligt äpplig karaktär, som vi ansåg passade vårt varumärke och våra värderingar.

Denna Calvados VSOP har destilleras i två omgångar och lagras på ekfat, med förhållandevis liten andel nya fat, i fyra år.

Som kuriosa går det åt ca 18 kilo äpplen till att framställa en flaska calvados. I en calvados kan ett hundratal olika äppelsorter förkomma. Man brukar säga att den ideala blandningen av äppelsorter ska bestå av 40 procent söta, 40 procent bittra och 20 procent syrliga äpplen. Området sägs ha fått sitt namn efter det spanska örlogsskeppet El Calvador som förliste 1588 utanför Normandies kust.

Ingredienser:

Uppgift saknas

Näringsvärde per 100 ml
  • Energi0 kcal