Solnäs Päroncider trycktanksjäst Päroncider

27,5 cl, 4,0%

En trycktanksjäst cider gjord på päron, och en liten del äpplen, från odlingen på Solnäs Gård.

På slätten mellan Lund och Bjärred, ligger Solnäs Gård. Här har det odlats äpplen sedan 1930-talet och idag är Solnäs Gård en av Sveriges största och modernaste äppelodlingar. Här mognar äpplena tidigare genom ett något varmare sommar- och höstklimat än på Österlen. På sena päronsorter från gården, och en mindre del äpplen, har vi gjort denna cider.

Alexander Lukas-, Concorde- och Conference-päron pressades tillsammans med en tredjedel Mutzu-äpplen direkt efter skörd i oktober. Musten klarfiltrerades och lades sedan på trycktank för att jäsa till cider, med tillsatt jäst. Jäsningen avbröts för att behålla en angenäm sockerhalt. Cidern filtrerades och fylldes slutligen under tryck och på så sätt har dess naturliga och små fina pärlande bubblor bevarats.

Den naturliga sötman ger en frisk smakupplevelse full av karaktären från våra egna fina päron.

Passar bra som drink eller tillsammans med en somrig dessert med svenska bär.

Var finns våra cidrar?

Finns här på Systembolaget.

Våra lågalkoholcidrar upp till 2,2% finns att köpa i vår webbshop samt i våra egna butiker i Kivik och på Solnäs Gård utanför Lund. Våra alkoholhaltiga cidrar finns i sortiment hos Systembolaget, däremot finns några endast i Systembolagets beställningssortiment.