Solnäs Päroncider

4,0%, 27,5 cl

Solnäs Päroncider – med en flört till norra Italien!
Kiviks Musteris hantverkskunnande blir här sammanflätat med inspirationen från norra Italiens fruktiga mousserande viner.
De sena päronsorterna Alexander Lukas, Concorde och Conference har pressats tillsammans, direkt efter skörd i oktober, med en tredjedel Mutzuäpplen. Musten klarfiltrerades och lades för att jäsas på trycktank med tillsatt jäst. Jäsningen avbröts för att behålla en angenäm naturlig sockerhalt och har filtrerats under tryck för att fyllas med naturlig kolsyra.
Den bibehållen naturlig sötma ger en frisk smakupplevelse full av karaktären från våra egna fina päron! Njut den väl kyld som drink eller varför inte tillsammans med en somrig dessert med svenska bär!
Solnäs Gård ligger I Fjelie, på slätten mellan Lund och Bjärred. I denna bördiga mylla har det odlats äpplen och päron sedan 1930-talet och idag finns här en av Sveriges största och modernaste äppelodlingar. Här stortrivs frukten i den näringsrika jorden och mognar tidigt tack vare en frostsäker blomning och ett varmare sommar- och höstklimat än ute på Österlen.
Våra Finaste Odlingar – där frukten mognar gynnsammast. Där de olika sorterna tillsammans bidrar till en smakbild större än de själva förmår. Där varje pressning blir en unik och mångfacetterad cuvée.

Finns på systembolaget

Ingredienser:

Uppgift saknas

Näringsvärde
Uppgift saknas