Solnäs Cider

4,5%, 75 cl

Solnäs Gård Äppelcider – en modern skånsk gårdscider!
Kiviks Musteris hantverkskunnande blir här sammanflätat med inspirationen från norra Italiens fruktiga mousserande viner. Äppelsorterna Gloster, Rubinstar och Mutzu från vår egen odling Solnäs Gård har pressats och klarfiltrerats i Kivik. Musten fick jäsa temperaturkontrollerat under tryck på ståltank med tillsatt jäst. Tryckjäsningen stoppades, med en kvarvarande sockerhalt om ca 27 g/l, utav kylning och svavel. Filtrering samt fyllning skedde under tryck varför kolsyran i cidern är naturlig.
Denna cider visar en möjlig väg att förädla våra svenska äpplen där frukten står i centrum. Syran blir frisk och balanserad. Äppelsmaken blir tydlig med eleganta inslag av päron och vita blommor. Moussen är fyllig och nästan krämig vilket ger cidern en lång och fyllig munkänsla. Njut den väl kyld som den är eller varför inte använda cidern i en uppfriskande drink!

Solnäs Gård ligger I Fjelie, på slätten mellan Lund och Bjärred. I denna bördiga mylla har det odlats äpplen sedan 1930-talet och idag finns här en av Sveriges största och modernaste äppelodlingar. Här stortrivs äpplena i den näringsrika jorden och mognar tidigt tack vare en frostsäker blomning och ett varmare sommar- och höstklimat än ute på Österlen.

Våra Finaste Odlingar – där äpplena mognar gynnsammast. Där de olika äppelsorterna tillsammans bidrar till en smakbild större än de själva förmår. Där varje pressning blir en unik och mångfacetterad cuvée.

Finns på Systembolaget

Ingredienser:

Fermenterad äppelmust (SULFIT) från Gloster, Mutzu och Rubinstar.

Näringsvärde
  • Energi0,0 kJ
Uppgift saknas