Solnäs Cider trycktanksjäst Äppelcider

75 cl, 4,5%

En trycktanksjäst cider gjord på äpplen från odlingen på Solnäs Gård.

På slätten mellan Lund och Bjärred, ligger Solnäs Gård. Här har det odlats äpplen sedan 1930-talet och idag är Solnäs Gård en av Sveriges största och modernaste äppelodlingar. Här mognar äpplena tidigare genom ett något varmare sommar- och höstklimat än på Österlen. På äpplen från gården har vi gjort vår alldeles egna gårdscider.

Äpplena pressades till must och klarfiltrerades. Musten fick sedan jäsa temperaturkontrollerat under tryck på ståltank med tillsatt jäst. Tryckjäsningen stoppades, med en kvarvarande sockerhalt om ca 27 g/l utav kylning och svavel. Cidern filtrerades och fylldes slutligen under tryck och på så sätt har dess naturliga och små fina pärlande bubblor bevarats.

Resultatet blev en frisk och balanserad cider med en tydlig äppelsmak och eleganta inslag av päron och vita blommor. Moussen är fyllig och nästan krämig, vilket ger cidern en lång och fyllig munkänsla. En modern skånsk gårdscider helt enkelt!

Passar perfekt som aperitif i goda vänners lag.

Var finns våra cidrar?

Finns här på Systembolaget.

Våra lågalkoholcidrar upp till 2,2% finns att köpa i vår webbshop samt i våra egna butiker i Kivik och på Solnäs Gård utanför Lund. Våra alkoholhaltiga cidrar finns i sortiment hos Systembolaget, däremot finns några endast i Systembolagets beställningssortiment.

Ingredienser:

Fermenterad äppelmust (SULFIT) från Gloster, Mutzu och Rubinstar.

Näringsvärde
Uppgift saknas