Naturens Bästa Granatäpple, 33 cl

Ingredienser

1 tårta

Botten

200 gr digestive
60 gr smör

Fyllning

1 burk Kiviks Musteris Blåbärssylt
4 dl créme fraiche
3,5 dl kesella el. philadelphiaost
0,5 dl socker (vill man ha det sötare kanman öka på mängden upp till 2 dl!)
1 tsk vaniljsocker
4 msk maizena
1 krm salt
4 ägg

Topping

2 dl Kiviks Musteris Blåbärssoppa
1 dl Naturens Bästa Blåbärsdryck
potatismjöl eller fruktpektin

Tillagningsanvisningar

1. Kör kexen i mixer, smält smöret och rör samman. Pressa ut i botten på en rund form med löstagbar botten. Baka av i ugn 150 grader ca 10 min.

2. Blanda samman (fyllningen) créme fraiche och kesellan/philadelphiaosten i en bunke. Tillsätt blåbärssylten, socker, vaniljsocker, maizena, salt och ägg. Häll smeten i formen. Baka av i ugn i ca 55 min eller tills den känns färdig när du sticker en provsticka i den. Låt svalna och ställ i kyl över natten.

3. Värm toppingen i en kastrull och tillsätt pektinet/potatismjölet. Låt svalna lite, bred ut över den kalla kakan. Låt stelna och ta loss från formen. Servera med färska blåbär och färska hallon. Blåbärssoppan kan man använda som sås till, blanda ev. med lite florsocker.

Detta recept är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson.

Hoppas det ska smaka!