Kul för barn på Kiviks Musteri i sommar

Glada Barn på Kivik - 13 juli och 3 augusti

Under Glada Barn på Kivik kan du hjälpa bidrottningen att samla nektar till Bamses dunderhonung. BAMSE kommer själv, hämtar nektarn och tackar alla små bin för hjälpen! En rolig och lärorik lek för de minsta (ca 3-6 år) 
Anmälan på plats och fri entré.
När: 13 juli och 3 augusti kl. 11.00, 12.30 och 14.00
Under hela dagen ordnas det roliga saker för barn i och omkring Kivik, läs mer här. Ett tåg, bestående av traktor och vagn kommer att rulla hela dagarna mellan Kiviks Museum och Kiviks Musteri. Gratis åkning.

Bi-lek för barnen i juli

Bidrottningen behöver hjälp i bikupan! Hon vill ha mat så att hon orkar lägga ägg och det ska städas och putsas i bikupan. Och så måste det samlas nektar och pollineras så att det blir äpplen på träden. Vill du vara med och klä ut dig till ett bi, hjälpa bidrottningen och dansa bi-dansen? 
En rolig och lärorik lek på ca 30 minuter för de små (ca 3-6 år), där även föräldrarna är med.

När: Onsdagar, lördagar, söndagar under hela juli månad
Tid: kl 13.00
Pris: 50 kr/barn
Anmälan på plats. Max 25 barn/lekstund

Upplev och lär i Äpplets Hus

Välkomna in i Äpplets Hus, kunskapshuset där hela familjen kan lära sig allt om äpplen, must och varför bina är så viktiga. Kör äppeltraktorn, klä ut dig till ett bi, gå på tipspromenad bland äppelträden.
Missa inte Visningsfabriken - alltid lika spännande; här får man se och höra hur det bubblar, skramlar och klirrar bland maskinerna.
Via Äpplets Hus kommer man ut till våra äppelträdgårdar  - här finns mysiga gröna gångar och massor av träd att springa runt bland.

Gung och lek bakom Stinas Café

Gungorna intill Stinas Café uppskattas av alla generationer! Bakom caféet ligger en naturtomt som bjuder på spring i benen och lek för de små: gungbräda, inte-nudda-marken-bana, leka äppelförsäljare eller rida på trähästarna

 

Gå på småkrypssafari eller spela småkrypsbingo

Låna ryggsäck med utrustning inne i Stinas Café. Här hämtar du också bingokartan. Ta en tur inåt Nationalparken, här finns massor att upptäcka!

Bestig Nationalparken Stenshuvud

Direkt i anslutning till vår parkering ligger Nationalparken Stenshuvud. Gör dagen till en familjeutflykt - bestig nationalparkens 97 meter höga berg och besök Naturum, parkens spännande besökscentra. 
Fortsätt äventyret ner till Musteriet, ta en fika tillsammans och njut innan ni fortsätter att uppleva allt spännande hos oss.