Zucchinibiffar med kall citronsås och spenat

4 portioner

3 zucchini
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk finhackad timjan
3 ägg
150 gr riven parmesanost
2 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
Olivolja att steka i


Sås:
3 dl turkisk yoghurt
1 citron, rivet zest och saft
1 msk honung
Salt
200 gr färsk spenat
1 äpple
0,5 dl grovhackad rostad mandel
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
Salt och peppar

Gör såhär:

  1. Riv zucchinin och strö 1 tsk salt över. Blanda runt och låt stå i 30 minuter. Krama sedan ur zucchinin. Riv lök och vitlök och blanda med zucchinin, ägg,  parmesan, vetemjöl och ströbröd. Smaka av med salt och peppar. Stek i små biffar i generöst med olivolja till gyllene.
  2. Blanda turkisk yoghurt med citron och honung. Smaka av med salt.
  3. Skär äpplet i tunna skivor. Lägg i en salladskål tillsammans med spenaten och häll över olivolja, vinäger, salta och peppra. Vänd runt och toppa med rostad mandel. Servera tillsammans med  zucchinibiffar och citronsåsen.