Sydostasiatiska salladsrullar med knaperstekt fläskfärs

600 gr fläskfärs
1 tumstor bit ingefära
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
2 msk mörkt muscavadosocker
3 msk fisksås
1 lime, pressad juice och zest
1 näve koriander stjälkar, hackade
Neutral olja att steka i

Till servering:
1 rejäl bunte hela salladsblad, tex huvudsallat eller krispsallat
1 näve korianderblad
1 näve mynta
1 näve rostade jordnötter
4 salladslökar i tunna skivor
2 lime i klyftor
Sriachasås

Gör såhär:

  1. Finhacka vitlök och ingefära. Stek i lite olja i 1 minut. Tillsätt sedan chiliflakes och fläskfärs och bryn tills köttet fått fin färg. Tillsätt muscavadosocker, fisksås, pressad lime och hackade korianderstjälkar. Smaka av med ev salt.
  2. Servera det steka fläsket i salladsblad. Toppa med korianderblad, mynta, jordnötter, salladslök, limeklyftor och srirachasås