Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

400 gr spaghetti
4 hela ägg
1 dl grädde
150 gr rökt sidfläsk/bacon i tärningar
1 vitlöksklyfta
100 gr riven parmesan
Salt och nymalen svartpeppar

Gör såhär

  1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten, gärna 1 minut mindre än anvisning på förpackning.
  2. Skär fläsket i strimlor. Stek i het stekpanna till krispigt. Finhacka vitlök och låt steka med i ca 1 minut på slutet.
  3. Vispa ihop ägg, grädde och parmesan. Smaka av med salt och rejält med svartpeppar.
  4. När pastan kokat klart och är avslagen, lägg i pannan med fläsket. Sänk värmen till lägsta. Vänd runt ordentligt, häll sedan i ägg-och gräddblandningen och blanda väl. Servera genast med mer svartpeppar och parmesan.