Saltbakad lax

Ingredienser cidersås:

4 personer

1 bit morot

1 bit palsternacka

1 bit lök

4 dl grädde (valfri fetthalt)

salt och peppar

färska örter och grönsaksbuljong efter smak

4 dl Kiviks Musteri valfri äppelcider

1/2 dl vitt vin

vitlök efter tycke och smak

Ev soja

Färsk laxfilé och färska primörer i valfri mängd

Gör så här med laxen:

1. Skär laxfilén i lagom portionsbitar, lägg dem i en form och salta med flingsalt och nymald peppar. Baka laxen i ugnen på ca 200 gr tills den känns färdig. Servera med säsongens färska primörer.

 

Gör så här cidersås:

Fräs de skalade och hackade rotfrukterna samt löken i lite olja. Häll på cidern, tillsätt grädden, örterna och fonden. Låt reducera, sila och red ev. med maizena. Smaka av med salt/peppar och ev. lite mer cider.

 

Detta recept är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson.
Hoppas det ska smaka!