Rigatoni med salsiccia, tomat och rucola

4 portioner

400 gr rigatoni eller annan kort pasta
400 gr rå salsiccia
1 dl olivolja
200 gr miniplommontomater (typ romantica)
2 skivade vitlöksklyftor
0,5 tsk chiliflakes (eller mer om man gillar hetta)
65 gr rucola
Rikligt med nyriven parmesan
Salt och peppar

Gör såhär:

  1. Koka pastan i rikligt saltat vatten i 1 minut mindre än anvisning på paketet.
  2. Medan pastan kokar, snitta salsiccian och skrapa ur innanmätet. Mosa och bryn i olivolja tillsammans med vitlök och chiliflakes i några minuter. Halvera tomaterna och låt steka med i pannan.
  3. Låt pastan rinna av och lägg i pannan. Blanda väl med såsen och vänd sedan i rucola. Smaka av med salt, peppar och riven parmesan. Servera genast med ytterligare parmesan vid bordet.