Kycklingbulgogi i salladsblad med rädissallad

Kyckling:

600 g kycklinglårfilé
4 msk ljus soja
2 msk strösocker
1 msk sesamolja
3 vitlöksklyftor, skalade och rivna

Rädisssallad:
200 gr rädisor
2 salladslökar
2 msk risvinäger
1 msk strösocker
1 tsk svarta sesamfrön

Koreansk chiliaioli:
2 dl majonnäs, gärna hemslagen
1 msk koreansk chilipasta gochudjang (eller sriracha samt 1 tsk honung)
½ tsk sesamolja
1 riven vitlöksklyfta

Till servering:
Nykokt japanskt eller koreanskt ris
Salladsblad

Gör såhär:

  1. Blanda ihop alla ingredienserna utom kycklingen till kycklingbulgogin till en marinad. Skär kycklingen i munsstora bitar och lägg kycklingen i marianden. Låt marinera i minst 20 minuter eller mer, gärna över natten, i så fall i kylen.
  2. Skiva rädisa så tunt som möjligt, gärna på mandolin och skiva salladslök. Blanda risvinäger och strösocker tills sockret löst sig. Häll över rädisor och salladslök, rör om och låt stå och dra sig i 15 minuter. Strössla svarta sesamfrön på toppen.
  3. Blanda samman majonnäs, chilipasta, sesamolja och vitlök till en härligt stark aioli.
  4. Stek kycklingen till gyllene och genomstekt. Servera med ris, koreansk chiliaioli, rädissallad och salladsblad.