Kyckling cashew

4 portioner

500 g kycklinglårfilé
2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
2 morötter, i slantar
1 röd paprika, i munsstora bitar
3 salladslökar i 3 cm-bitar
2 pak choi, i grova bitar

Sås:
1,5 dl oystersauce
1 msk balsamvinäger
3 msk muscavadosocker
1 msk sesamolja
200 g cashewnötter
Neutral olja att steka i

Till servering:
Nykokt jasminris 

Gör såhär:

1. Rör ihop alla ingredienserna till såsen.

2. Skär kycklinglårfilén i lagom munsstora bitar (cirka 3x2 cm). Fräs på hög värme med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen har fått fin, gyllene färg. Ställ undan.

3. Fräs morötter, paprika och salladslök hastigt på hög värme med den resterade vitlöken. Tillsätt pak choi och låt fräsa med i endast 1 minut.

4. Tillsätt den steka kycklingen och såsen och rör om. Smaka av om något mer behöver tillsättas. Strössla cashewnötter på toppen och servera med ångande varmt jasminris.