Kokoslax med ingefärsdoftande sockerärtor

700 gr laxsida
1 dl sweet chili
1 dl kokosflagor
1 rödlök
300 gr sockerärtor
1 tumstor bit ingefära
1 vitlöksklyfta
1 dl oystersauce
Nykokt jasminsris att servera till 

Gör så här:

  1. Rosta kokosen i en torr panna till den får lite färg.
  2. Pensla laxen med sweet chili. Strö kokos över. Baka i ugn 125°C i till innertemperatur 40 grader för en väldigt saftig lax, detta tar ca 20 minuter. Om man vill ha en fastare lax bakar man samma tid fast i 150°C.
  3. Klyfta rödlöken i tunna klyftor. Finhacka vitlök och ingefära. Stek rödlök, vitlök och ingefära i rykande het panna i ca 1 minut. Tillsätt sockerärtor och oystersauce. Servera genast med kokoslax och nykokt jasminris