Jubileumsbakelse

Ingredienser:

ca 12 stycken

Botten
100 g smör
3 dl socker
1/2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3-4 msk kakao
2 ägg
1,5 dl vetemjöl

Fromage
4 gelatinblad
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
2 dl jordgubbs-/aronia sylt

Topping
1,5 dl Kiviks Fläderblomsdryck med jordgubb
1/5 dels vaniljstång
Red med fruktpektin, potatismjöl eller maizena

Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner alla ingredienserna. Grädda långt i ugnen på 150 grader i ca 15-20 min.

2. Lägg gelatinblad i kallt vatten. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden. Smält gelatinbladen, med det vatten som följer med, i en kastrull på svag värme. Häll gelatinet i en fin stråle i äggsmeten under omrörning. Vänd ner grädden och sylten. Häll upp fromagen i en spritspåse och låt stå kallt i ca 4 timmar.

3. Värm Fläderblomsdrycken på spisen med vaniljen (skrapa ur fröna). Red med fruktpektin/potatismjöl eller maizena (läs på förpackningen för mängden till sylt eller kräm).

 

Detta recept är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson.
Hoppas det ska smaka!