Japansk tonkatsu med sås och vitkålssallad

4 portioner

500 gr fläskfilé
1 dl mjöl
2 ägg, uppvispade
2,5 dl panko ströbröd
1 rejäl klyfta vitkål
2 msk japansk soja
1 msk risvinäger
0,5 msk strösocker
Salt

Tonkatsusås:
1 dl ketchup
2,5 msk worcestershiresås
2 msk japansk soja
1 msk honung
Neutral rapsolja till stekning

Till servering:
Japanskt ris
Dijonsenap
Ev lite svarta sesamfrön

Gör såhär:

  1. Börja med att göra såsen. Blanda ketchup, worcestershiresås, soja samt honung väl. Smaka av och ställ åt sidan.
  2. Skär vitkålen så tunt som möjligt, gärna med en mandolin. Blanda samman soja, vinäger och socker, häll över kålen och blanda ihop väl. Ställ åt sidan.
  3. Skär fläskfilén i 4 lika stora bitar. Banka ut den till den är ca 5-7 mm. Salta och vänd sedan de tunna bitarna i först mjöl, sen ägg och till sist pankoströbröd. Hetta upp ca 1 cm olja i botten av en stekpanna och stek tonkatsun till den är gyllene och frasig på båda sidor. Skär upp i skivor och servera med tonkatsusås, dijonsenap, vitkålssallad, ris och svarta sesamfrön. Ät gärna med pinnar!