Grön ärtsoppa med mynta, feta samt pumpakärnor

1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 potatis
1,2 liter grönsaksbuljong
500 gr gröna ärtor
3 dl creme fraiche
1 bunt mynta, plockad och grovhackad
0,5 pressad citron
2 tsk honung
100 gr smulad feta
1 dl rostade pumpafrön
Ärtskott
Neutral olja att steka i
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Hacka lök och vitlök. Stek mjukt i olja utan att det tar färg i en stor kastrull.  Tärna potatis och lägg i kastrullen och häll på buljong. Låt koka i 10 minuter till potatisen är mjuk.
  2. Tillsätt ärtorna (spara några till garnering) och creme fraice och låt få ett snabbt uppkok, inte mer än 3 minuter, får då tappar de sin fina färg. Dra av från plattan och tillsätt mynta, pressad citron och honung. Kör med stavmixer till en slät och fin soppa.
  3. Servera soppan i djupa skålar med de sparade ärtorna, smulad feta, pumpafrön och ärtskott. Äts gärna med ett gott bröd till!