Gazpacho

Ingredienser:

1 slanggurka - skalas och delas
6 medelstora tomater - skållas, skalas och delas
1 rödlök
1 röd paprika
1 gul paprika
3 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
6 dl Kiviks tomatjuice
2 dl äppelcider
Ev. röd chili eller 2 msk Kiviks Äppelchutney med vitlök och pepparfrukter
Tabasco, några stänk
pressad citron
salt/svartpeppar
färska örter - basilika, timjan efter smak och tillgång
1 stort färskt äpple i bitar

Gör så här:

1. Kör alla ingredienserna, utom tomatjuicen och cidern, i mixern (spara halva äpplet), tills allt är finfördelat.

2. Tillsätt tomatjuicen och cidern. Smaka av med citron, tabasco, salt/svartpeppar. Tillsätt finhackat äpple (den andra halvan).

3. Häll över soppan i en skål och ställ den kallt till servering, gärna över natten för bästa smak.
Servera med Ingelsta Kalkon kallrökt bröst eller Proscuitto di Ingelsta.

 

Detta recept är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson.
Hoppas det ska smaka!