Fläderkaka med smörkräm och glasyr

Ingredienser kakbotten:

½ dl mjölk

½ dl dryck

4 ägg

2 ½ dl socker

3 ½ dl vetemjöl

2 ½ tsk bakpulver

Ingredienser fyllning:

125 g smör

1,5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

2,5 msk Kiviks Musteris Fläderblomsdryck, valfri sort

2 äggulor

Ingredienser glasyr:

4 dl florsocker

2,5 msk Kiviks Musteri Fläderblomsdryck, valfri sort

2 ägggulor

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en springform.

Vispa ägg och socker poröst.Sikta ned mjöl och bakpulver, rör varsamt smeten slät. Tillsätt mjölk och fläderblomsdryck och rör igen.

Bred ut smeten jämnt i formen.

Grädda kakan ca 35 min. Kontrollera att kakan är klar med en provsticka.

Låt den svalna.

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker poröst och tillsätt drycken så den vispas in i smöret tillsammans med äggulorna.

Dela kakan och bred ut smörkrämen.

Lägg kakan på ett fat och gör till sist glasyren och bred över kakan så den rinner fint ner över kanterna.

Låt stelna och dekorera med era favoritbär t ex hallon, smultron eller jordgubbar.