Entrecote med ingefärsbroccoli i oystersås

4 portioner

600 gr entrecote i 2 skivor
250 gr broccolibuketter (spara stammen till en soppa)
0,5 msk finhackad ingefära
3 vitlökslyftor, finhackade
1 röd lök i tunna klyftor
3 msk oystersås
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk honung
Neutral rapsolja och smör att steka i
2 msk rostade sesamfrön

Till servering: nykokt jasminris 

Gör såhär:

  1. Blanda oystersauce, sesamolja, vitvinsvinäger och honung till en woksås. Ställ åt sidan.  
  2. Hetta upp en wok eller en stekpanna tills den ryker. Häll i generöst med olja och stek lök, vitlök och ingefära i en minut, tillsätt sedan broccolibuketterna och fräs i 2 min till. Häll på woksåsen, rör om. Dra av från plattan och strössla över sesamfrön.
  3. Stek köttet i het panna i lite olja och smör, ca 2 minuter per sida. Låt vila i några minuter och skär sedan upp i tunna skivor.
  4. Servera genast entrecoten med ingefärsbroccoli och ångade varmt jasminris!