Curry Namnam – Gul kycklingcurry med mango chutney

600 gr kycklinglårfilé
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk currypulver
3 dl grädde
2 msk mango chutney
Salt och peppar
Smör och matolja att steka i 

Till servering:
Basmatiris
Jordnötter
Mango i tärningar
Rostad kokos
Gurktärningar
Sambal oelek 

  1. Skiva lök tunt och finhacka vitlök. Skär kycklingen i munsstora bitar. Stek till löken är mjuk och fått lite färg. Lägg i kycklingen och låt den få lite färg. Låt currypulver steka med i lite extra smör de sista 30 sekunderna.
  2. Häll i grädde och låt puttra upp. Tillsätt mango chutney och smaka av med salt och peppar. Servera genast med nykokt basmatiris. Lägg jordnötter, mango, kokos, gurktärningar och sambal oelek i små skålar och låt var och en strössla på det de gillar på sin tallrik.