Våra kärnvärden

  Kiviks Musteri är såväl tradition som nytänk.
  När vi utvecklar verksamheten, utgår vi också från våra kärnvärden
  - det vi står för och det som vi vill dela med oss av. 

  Kunskap

  Vi tillverkar våra produkter på vårt musteri i Kivik. Här finns samlad kunskap om hur frukt och bär bäst hanteras för att bevara det nyttiga såväl som den nyskördade goda smaken.

  Linjer, processer och maskiner i all ära men... det handlar om mer än bara tillverkning. Våra medarbetares kunnande, erfarenhet, engagemang och idérikedom är våra viktigaste ingredienser.

  Äkta

  Våra konsumenter kan alltid lita på oss. Därför använder vi bara utvalda råvaror, som kontrolleras noga hela vägen
  och vi berättar alltid ärligt vad våra produkter innehåller. Vi är petiga med vad vi köper, gör och säljer. Känslan för naturliga råvaror är en förutsättning för att kunna sätta riktigt goda och nyttiga produkter på bordet.

  Familj

  Vår passion för mat och dryck kryddas av österlensk livskvalitet och djupt engagemang
  för trakten. Familjen Åkesson har ägt och drivit Kiviks Musteri sedan starten och skapat
  en familjär företagskultur där det är naturligt både att värna om traditioner och att tänka
  i nya banor.

  Nära

  Vi är nära naturen och konsumenterna. Därför väljer vi helst närproducerade råvaror och ser till att  såväl förpackningar som transporter tar hänsyn till miljön.

  Varje höst får vi en tydlig påminnelse om våra rötter när årets skörd av äpplen från trakten levereras till musteriet. Samtidigt som vi är förtjusta i traditioner, så är det viktigt att följa med sin tid. Kommande generationer ska också kunna njuta av våra produkter på ett sätt så att vår jord mår bra.

  Hantverk

  År 1888 planterade Henric Åkesson de äppelträd som skulle bli Sveriges första yrkesmässiga fruktodling och lade samtidigt grunden till familjeföretaget Kiviks Musteri. Idag omfattar de egna äppelodlingarna hundratusen träd som alla ska beskäras, gallras och skötas för hand. Fyra generationer senare gör vi traditionsenligt fortfarande must, cider och annat gott i samma anda och med samma passion. Med samlad kunskap och hantverksarv bevarar vi det nyttiga i frukt och bär och den nyskördade goda smaken.