Matrundan - på Kiviks Musteri, 25-28 maj

Matrundan på Österlen - ungefär som konstrundan, fast ätbar!
Odlare, små och stora livsmedelsproducenter, gårdsbutiker, gårdshotell, restauranger och caféer, alla belägna på eller strax utanför Österlen erbjuder upplevelser med kopplingar till mat. 

På Kiviks Musteri erbjuder vi förutom fantastisk mat från egna recept tillagade på lokala råvaror även ciderprovningar, äppelblomssafaris, trädgårdsvisningar och mycket mer.

Grillbuffé
På vår mysiga innergård kommer vi att duka upp vår grillbuffé mellan kl 12.00-16.30. Självklart med säsongens råvaror från lokala producenter.

Sommarciderprovning
Följ med på en spännande smakresa in i ciderns värld. Du får besöka vårt Vinhus, en guide berättar ciderns historia och om hur vi på Kiviks Musteri har jäst cider sedan 30-talet. På vår vackra innergård provar vi igenom våra fem olika sorter av cider under ledning av en guide. Dryckerna avnjuts med en specialkomponerad tallrik med smårätter av skånska smaker. Vi avrundar provningen med att smaka vår egen Calvados tillsammans med härlig chokladtryffel och kaffe.
Tid: ca 2 timmar. Pris: 549 kr/person inkl skånska smårätter.
Klädsel lämplig för att sitta utomhus rekommenderas. Vid dåligt väder kommer vi att vara i vår gemytliga Ciderkällare med vintunnor och kandelabrar. 
Boka här 

Blommor & bin
Vi har bjudit in en biodlare som visar och berättar om bin och honung. Det är ju våra bin som vi kan tacka för all mat! Ungefär en tredjedel av den mat vi äter är beroende av att bin pollinerar växter. 

Välkommen till en smakfull upplevelse i äppelblomstider! 

Här kan man läsa mer om Matrundan på Österlen:
www.matrundan.se/