Sommarsöndagar på Kiviks Musteri

Fem musikaliska eller poetiska höjdpunkter under fem söndagseftermiddagar.
En bit god mat och dryck, skön eftermiddagssol och njutbar underhållning i vår amfiteater
- allt med havet och vår vackra miljö som scenografi.

Tre tenorer, tre bröder - 9 juli

Till mångas glädje, så kan vi även i år presentera opera på Kiviks Musteri under våra Sommarsöndagar. 
Det är Jan Flemming Jensen som, tillsammans med sina brödrar kommer tillbaka för att bjuda på ett blandat program hämtat ur såväl den rika svenska visskatten som från de stora scenernas operarepertoar. Jan är odlingsansvarig på Kiviks Musteri och Solnäs Gård. Han är dessutom operasångare och har bland annat varit solist på Malmö Opera, sjungit på Den Konglige Operan i Köpenhamn och Kungliga Operan i Stockholm. Med sig även i sommar har han sina sjungande brödrar - Gert Henning Jensen, solist på Kungliga Operan i Köpenhamn och som sjungit bland annat på Metropolitan i New York samt Bo Kristian Jensen som fått sin musikaliska utbildning i USA och som också har varit solist på Den Konglige Operan i Köpenhamn.
BOKA HÄRBjörn Ranelid - 16 juli

Han lämnar ingen oberörd, det kan vi garantera! En stunds inspirerande, tänkvärd och finurlig ordföreställning med ordkonstnären och författaren Björn Ranelid. Ingen kan som han tala om fotboll, befruktningsögonblicket, Brösarps Backar eller Malmös bakgator i samma mening och med samma värme, poetiska intensitet och kärlek. Björn Ranelid har ett starkt artistiskt uttryck och här, ibland äppelträden i Karakås, är han på hemmaplan. Vi är väldigt glada att Björn kommer tillbaka till Sommarsöndagar på Kiviks Musteri i år
BOKA HÄR

Allsång med Olseröds Badorkester - 23 juli - Fri entré

Olseröd ligger nästan nästgårds, 2 mil norrut längs Hanöbuktens strand. Här träffas medlemmarna i Badorkestern varje sommar för att ge en uppskattad konsert nere vid stranden. Det har varit uppskattat, men nästan hemligt – liksom medlemmarna i orkestern. Att vi lyckats locka dem till våra Sommarsöndagar kan nästan beskrivas som en bedrift och beror säkert både på vår goda äppelkaka och de vackra omgivningarna. Missa inte denna extrainsatta sommarunderhållning där vi tillsammans sjunger allsång i fantastisk miljö.

BEHÖVS INTE BOKAS. GRATIS INTRÄDE

MCM Trio - 30 juli

Denna nybildade trio omnämndes med förväntan i musikkretsar redan innan deras första konsert. De tre sångerskorna har spelat i flera olika konstellationer under åren och alltid rosats för sina röster, men det var först när de av en slump provade att spela tillsammans som de upptäckte att de hittat något alldeles speciellt, nämligen hur deras tre röster lät tillsammans. MCM Trio är Maria Blom, som med sin karakteristiska och värmande röst hittat hem i en musikalisk inramning av soul, blues och country. Hon har under åren turnerat med många av våra folkkära artister och gett ut flera egna produktioner. Cicci Landén, en av de mest spännande rösterna som vuxit fram ur den skånska, rotfasta rockkulturen, förpackat i en riktigt tuff skånetös och Maria Anderberg, som har den där sortens röst som behärskar hela registret av djup gedigen amerikansk country, soul, rock, rhythm and blues.
BOKA HÄR

Michael Saxell & Jalle Lorensson - 6 augusti

Låtskrivaren och artisten Michael Saxell har blivit lite av vår husartist på Kiviks Musteri och han får givetvis avsluta årets Sommarsöndagar på Kiviks Musteri.
Det senaste åren har varit succéår, milt uttryckt, för musikern Michael Saxell, med listettor på Spotify, vinnande bidrag i Melodifestivalen, utsålda konserter och nya samarbeten på andra sidan Atlanten. Med sig också i år har han Sveriges fräckaste munspelare – Jalle Lorensson (Wilmer X). Vi är givetvis både stolta och glada att kunna presentera Michael Saxell & Jalle Lorensson på vår scen också i år!
BOKA HÄR

TID:
Samtliga föreställningar har insläpp och matservering kl 17 vid Stinas Café på Kiviks Musteri.
Föreställningarna börjar kl 17.30 och kommer att hållas utomhus i vår amfiteater bakom Stinas Café med en utsikt mot havet. Kvällen slutar ca kl 18.30. Glöm inte ta med picknickfilt! 

PRIS:
Entré till föreställningen: 100 kronor/person. 

SERVERING:
Ta med egen picknick att inta på gräset vid scenen, eller köp våra goda skånska smårätter på Stinas Café med råvaror från våra grannar, cider, must eller vin (pris 100 kr per person exkl dryck).

BILJETTER:
Förköp av biljetter görs online HÄR

FRÅGOR:
För mer information kontakta Monica Isell Olsson på Monica.isell@kiviksmusteri.se eller ring 0414-719 30