Öppet Hus på Solnäs Gård den 7 maj

En härlig dag med massor av aktiviteter för hela familjen
- mitt i äppelblomstider!
Öppet kl 10-16

Träffa Bamse!

Tänk att få träffa den riktiga Bamse! Kanske till och med få en Bamse-kram?
Vi har bjudit in vår vän Bamse till Solnäs Gård denna dag, då alla barn får chansen att träffa honom.
Tidkl 12.30, 13.30, 14.30 och 15.30.

 

Äppelblomsvandring

På Solnäs Gård finns idag ca 65.000 fruktträd. I blomningstider är det otroligt vackert i odlingarna!
Vi vill bjuda in till en fantastisk upplevelse - gå en äppelblomsvandring bland havet av rosablommande äppelträd. En guide följer med och berättar på ett kul och inspirerande sätt om äppelodling, fruktträd och äpplen. Biodlare Martin Svensson finns också på plats och lär oss mer om bin, blommor och honung. Det behövs ingen föranmälan till vandringen och den är gratis.
Tid: kl. 12.00 och 14.00.
- För alla barn finns en spännade tipsrunda!

Prova på att musta själv

Denna dag får barn och vuxna prova på att musta själva. Hur smakar musten från en viss sorts äpple, och hur smakar den om man blandar olika äppelsorter? Mikael Adolfsson, produktchef för våra muster, finns på plats, hjälper till och berättar mer om mustens fantastiska värld!
Kl. 13.00 och 15.00

Gårdscafé

Vårt mysiga gårdscafé står öppet där vi serverar matiga sallader, goda mackor, läckra bakverk, färskt kaffe, té och såklart vår äppelmust! Koppla av, njut av solen och en enkel bit mat eller fika. Se meny här

Köp ett grill-kit och grilla själv

Vi kommer också att tända flera grillar och sälja grill-kit med korv, bröd, tillbehör och dryck. Njut av en picknick i solen på vår mysiga bakgård och grilla själv tillsammans med familj och vänner. 

Gårdsbutiken

Gårdsbutiken är öppen och här hittar du utvalda produkter från Kiviks Musteri, delikatesser från österlenska mathantverkare, närodlade grönsaker och lokalproducerade råvaror från trakten kring Solnäs. Här finns bland annat kryddor och choklad från Österlen, oljor från Gunnarshögs gård, kött från Borgeby Fågel & Vilt, fina lantägg från grannen, dagsfärska grönsaker och vår uppskattade potatis.
Och givetvis säljer vi, nästan året runt, vår egenodlade frukt!