Upplev och lär

På Kiviks Musteri har vi odlat äpplen sedan 1888. då Henric Åkesson planterade de äppelträd som skulle komma att bli Sveriges första yrkesmässiga fruktodling
Vi delar gärna med oss av fyra generationers kunskap och varje vår erbjuder vi kurser i hur man bäst sköter om sina fruktträd. 

Beskärnings- och ympkurser

I februari och mars håller Kiviks Musteri flera olika kurser i beskärning av fruktträd och i konsten att ympa. Då delar våra experter med sig av sina kunskaper på ett roligt och inspirerande sätt om renovering och beskärning av fruktträd, ympning och skötsel. Efter en teoretisk genomgång får du själv praktisera dina nyförvärvade kunskaper med sekatör och handsåg i våra odlingar. Vi har kurser för både nybörjare och för de som vill lära sig lite mer. Kurserna hålls i Kivik och på Solnäs Gård utanför Lund. 

Här hittar du vårt kalendarium med datum, mer information och möjlighet att boka kurserna.

Vill du veta mer, kontakta oss gärna på 0414-719 30 eller på bokning@kiviksmusteri.se

 

 

Hemma-hos-kurs

Nu kan du få en alldeles egen kurs i hur man sköter sitt äppelträd - hemma i din egen trädgård. Då kommer en av våra experter hem till dig och delar med sig av sin kunskap och du får lära dig att beskära och föryngra ditt träd på ett praktiskt och lättförståeligt sätt. Du får en alldeles egen trädplan, unikt anpassad till just ditt äppelträd, som visar vad du behöver göra under äppelåret för att få ett riktigt friskt träd, som ger många härliga skördar.

Kiviks Musteri erbjuder hemma-hos-kursen ”Låna vår äppelträdsexpert” till dig som bor i Skåne. Hemma-hos-kursen ”Låna vår Äppelexpert” kan bokas för december – mars, vardagar kl 8 – 15.

Kursavgift:
1895 kr inkl moms, 2 tim praktisk utbildning, reskostnad och en egen, unik trädplan.
Vill man boka ytterligare timmar för samma utbildningstillfälle, kostar det 840 kr inkl moms / tim. Om dina 5 av dina grannar eller vänner vill vara med på utbildningen som nyfikna åskådare, så går det också bra!
För mer info:
bokning@kiviksmusteri.se
0414-719 30

 

Du kan också...

...ta del av ännu mer kunskap här hos oss på Kiviks Musteri! Vi har föreläsningar, äppelblomsafari och äppelsafari med äppelplockning, must- och ciderprovningar och mycket mer.

Läs mer i vårt kalendarium