Beskärningskurser

På Kiviks Musteri har vi odlat äpplen sedan 1888. då Henric Åkesson planterade
de äppelträd som skulle komma att bli Sveriges första yrkesmässiga fruktodling.
Vi delar gärna med oss av fyra generationers kunskap och varje vår erbjuder vi
kurser i hur man bäst sköter om sina fruktträd. 

Kivik

Beskärnings- och ympkurs - heldag 21 mars
Du lär dig renovera gamla fruktträd, beskära ungträd och ympa ett eget äppelträd. Lär dig av våra experter allt du behöver veta om beskärning och ympning - en heldag med teori, praktik, god lunch och gott sällskap! I kursavgiften ingår kursmaterial, frukostbulle och lättare lunch. Varm klädsel rekommenderas. 
Datum: 21 mars, kl 9-16
Pris: 1295 kr
Plats: Kiviks Musteri, Karakåsvägen 45, Kivik
Boka här

 

Beskärningkurs - halvdag 22 mars
Drömmer du om ett vackert äppleträd som bär rikligt med frukt år efter år? Då är detta något för dig! En dag med både teori och praktik. Vår expert delar med sig av sina kunskaper på ett roligt och inspirerande sätt. Efter den teoretiska genomgången, så får du själv praktisera dina nyförvärvade kunskaper med sekatör och handsåg i våra odlingar. I kursavgiften ingår frukostbulle och kaffe. Varm klädsel rekommenderas. 
Datum: 22 mars kl 9-13
Pris: 595 kr
Plats: Kiviks Musteri, Karakåsvägen 45, Kivik
Boka här

För frågor och mer information: bokning@kiviksmusteri.se eller 0414–719 30

Solnäs Gård

Beskärningskurs - halvdag 14 mars
En halvdag med teori om fruktträdsbeskärning. Vår expert delar med sig av sina kunskaper på ett roligt och inspirerande sätt. Efter den teoretiska genomgången, går vi ut i odlingen och tittar på praktisk beskärning. Den som vill får även praktisera sina nyförvärvade kunskaper med sekatör och handsåg i våra odlingar. I kursavgiften ingår frukostbulle och kaffe. Varm klädsel rekommenderas. 
Datum: 14 mars kl 9-13
Pris: 595 kr
Plats: Solnäs Gård, Fjelievägen 112, Bjärred
Boka här
Hitta hit: vid väg 16, mellan Lund och Bjärred. 300 m öster om E6:an, avfart 21 mot Lund.

Beskärnings- och ympkurs - heldag 15 mars 
Du lär dig beskära träd, renovera gamla träd och ympa ett eget äppelträd. En heldag med teori, praktik, god lunch och gott sällskap! Kursen innehåller såväl teori som praktik. I kursavgiften ingår kursmaterial, frukostbulle och lättare lunch. Varm klädsel rekommenderas. 
Datum: 15 mars kl 9-16
Pris: 1295 kr
Plats: Solnäs Gård, Fjelievägen 112, Bjärred
Boka här

För frågor och mer information: bokning@kiviksmusteri.se eller 0414–719 30

Hemma-hos-kurs för dig som bor i Skåne

Nu kan du få en alldeles egen kurs i hur man sköter sitt äppelträd - hemma i din egen trädgård. Då kommer en av våra experter hem till dig och delar med sig av sin kunskap och du får lära dig att beskära och föryngra ditt träd på ett praktiskt och lättförståeligt sätt. Du får en alldeles egen trädplan, unikt anpassad till just ditt äppelträd, som visar vad du behöver göra under äppelåret för att få ett riktigt friskt träd, som ger många härliga skördar.

Kursavgift : 1.895 kr
Då ingår 2 timmar praktisk utbildning, reskostnad och du får en egen, unik trädplan.
Vill du boka till ytterligare timmar vid samma utbildningstillfälle, kostar det 840 kr extra/timme. Om 5 av dina grannar eller vänner villvara med som nyfikna åskådare, så går det bra! Du bokar för hembesök i dec-mars, vardagar kl 8–15.

För frågor och mer information: bokning@kiviksmusteri.se eller 0414–719 30