adventures

Plaska i vattenpölar

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Ett gammalt ordspråk som fortfarande är lika aktuellt. Höstregnet är kanske vid första anblick inte det mest inbjudande och gör att vi kanske helst stannar inne i värmen, men regnet för med sig många spännande äventyr - det går nästan inte att hålla sig ifrån att plaska i vattenpölar.

Få saker är så roliga som att blöta ner sig och med ett riktigt skyfall skapas ett helt vattenrike med snirkliga floder och stora sjöar som är utmärkta för glada barn att plaska och leka i. Det är bara att klä på er ordentliga regnkläder och gå ut och plaska. Vem kan få vattnet att plaska högst genom att stampa i det?

Ni kan även passa på att bygga en riktigt fin barkbåt av lite bark, en pinne och ett lev. Sätt den i lätt strömmande vatten och följ vart den tar vägen. Du kan också bygga en enkel pappersbåt, men se till att den impregneras så den inte sjunker. Lek sedan att er fina båt är Viktoria, båten som Bamse och hans vänners byggt helt själva. Med riktigt mycket fantasi och vatten kan ni till och med blåsa upp badleksakerna även om det inte är sommar och ge er ut på en världsomsegling eller bara en tur på vattenpölen i trädgården.

TIPS PÅ MATSÄCK!DELA PÅ FACEBOOK!
adventures