adventures

Mys runt grillen

Gör lunchen lite roligare - låt den bli höjdpunkten på era skogsäventyr. Matsäcken smakar extra gott på skogsutflykten, speciellt när den är nylagad över öppen eld. Ta på er ordentliga kläder och förbered er för en mysig heldag i skogen.

I skogen finns det ofta färdiga grillplatser där ni kan grilla er medhavda matsäck. Finns det inte så kan ni själva göra upp en säker eldplats - det ofta blöta höstvädret lämpar sig perfekt för säkra eldstäder då marken inte är torr och elden inte riskerar att sprida sig. Det finns också mycket material som ni kan elda med i skogen - kottar och nerfallna grenar är jättebra bränsle, se bara till att de inte är för blöta. Ni behöver bara tändstickor och kanske lite papper för att enklare få igång elden.

Förutom klassikern korv med bröd finns det andra spännande saker ni kan grilla. Varför inte testa den amerikanska klassikern s’morses, helt enkelt en grillad marshmallow och choklad som ni lägger mellan två kex - supersmarrigt! Testa även att göra pinnbröd med korv i mitten. Förbered degen hemma, när ni är i skogen trär ni korven på en ren pinne och lindar lite deg runt den. Sen grillar ni tills degen har blivit färdigbakad.

När lunchen är uppäten har ni hela skogen till ert förfogande, en enda stor lekplats fylld med spännande äventyr. Några träd kan snabbt bli ett slott - och skogen ert kungarike. Eller så kanske några kullar kan bli som kullarna Bamse och hans vänner bor på. Ett berg kan till och med bli Höga Berget där Farmor bor, klättra upp och njut av lite dunderhonung eller en god Bamsedryck.

TIPS PÅ MATSÄCK!DELA PÅ FACEBOOK!
adventures