adventures

Lek i snön

Den första snön, det är något speciellt med den. Naturen förändras från det gråa höstrusket till ett fantastiskt vinterlandskap. Just när det är så vackert är det fantastiskt roligt att ge sig ut och leka i snön. Eftersom snö bara faller när det är riktigt kallt är det inte säkert att man får se det varje år, det ovanliga i det gör det extra roligt och det är svårt för både barn och vuxna att hålla sig inomhus.

Att känna knarret under skorna när man går över nyfallen och orörd snö är magiskt. Något som är ännu mer magiskt är att slänga sig ner i snön och skapa fantastiska snöänglar. Samla ihop dina kompisar och gör ett helt gäng med änglar. Föreviga ert vackra konstverk i snön genom att ta en fin bild på det. 


Något annat som är kul, som också är svårt att hålla sig ifrån, är ett vänskapligt snöbollskrig. Lätta bollar flygande över det vackra vinterlandskapet är underbart och väldigt roligt. Men kom ihåg att det är en lek, och lek vara roligt! Så krama härligt mjuka bollar och kasta lite lagom på varandra.


Oavsett vad ni ska leka i snön, om ni ska göra snöänglar eller ha ett vänskapligt snöbollskrig så är det viktigt att ni klär på er ordentligt. Det blir snabbt kallt, framförallt om man lägger sig ner i snön. Så ordentliga vattentäta byxor och jackor är superviktigt, likaså varma skor som mössa och vantar.

TIPS PÅ MATSÄCK!DELA PÅ FACEBOOK!
adventures